Chromecast nedir ve nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Chromecast nedir ve nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-04 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

HDMI portu üzerinden görüntü aktarımını sağlayan Chromecast, Google tarafından geliştirilmiş küçük bir cihazdır. HD TV’lerde desteklenen mevcut özellik sayesinde cep telefonu ya da bilgisayarlar üzerinden kolay bir şekilde görüntü aktarımı yapılabilmektedir.

Chromecast geliştirmesi yapıldıktan sonra Chromecast desteği bulunan tüm uygulamalardaki görüntüler, televizyonlara Chromecast aracılığı ile aktarılabilmektedir. Cihazlarda medya oynatmaya başlatmadan önce ekranda beliren simge, aktarım yapılabileceğini gösterilmektedir. Bu sayede kullanıcılar ilgili özellikten yararlanmak için simgeyi seçerek televizyon seçimi yapması yeterlidir. Chromecast kullanımı sırasında kullanıcılar kolay bir şekilde görüntü aktarımı yapabildiğinden dolayı kurulum tamamlandıktan sonra herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek yoktur.

2. Nesil Chromecast için 7 mükemmel ipucu2. Nesil Chromecast için 7 mükemmel ipucu

Telefon, tablet gibi farklı cihaz desteklerinin olması chromecast için pratiklik sunmaktadır. Televizyonlar için yetenekleri daha da artıran ve kullanıcıların telefon başta olmak üzere diğer cihazlardaki görüntüleri aktararak film ya da benzer içerikler izlemesini sağlayan chromecast, kısa süre içerisinde popüler hale geldi. Üstelik yakalanan bu popülerlik mevcut özelliğin dahili bir şekilde pek çok televizyonda da yer almasını sağladı. Chromecast kullanımında cihazın televizyona takılması gerekir. Ardından kullanılacak cep telefonu gibi diğer tüm cihazların aynı Wi-Fi ağında olması yeterlidir.

Chromecast nasıl çalışır?

Chromecast in çalışma sistemi Wi-Fi yani kablosuz ağdır. Bu nedenle Wi-Fi'nin güçlü olması ve internet altyapısını daha hızlı olması sorunsuz bir performans alınmasını sağlar. Çalışmasında zaman zaman problemler yaşanabileceği gibi cihazın yeniden başlatılması ile birlikte performans konusundaki tür problemler giderilebilir.  Fiziksel bir uzaktan kumanda olmadığından bazı durumlarda sorunlar yaşansa da telefon üzerinden kontrol sağlanabilmektedir.

Chromecast için güç gerekiyor mu?

Chromecast minik yapıda olsa da çalıştırılması için güç kullanılması gerekmektedir. Güç ihtiyacının karşılanması adına cihaz üzerindeki USB bağlantılarının kullanılması gerekir. USB giriş desteği ile televizyondaki USB girişleri ile kolay bir şekilde cihazın çalışması sağlanabilir. Ancak performans sorunları yaşanıyorsa, daha güçlü bir kaynaktan elektrik alınması gerekir.

Hangi uygulamalar Chromecast desteğine sahip?

Chromecast desteği giderek yaygınlaşıyor ve daha fazla uygulamada kullanılabiliyor. Google Play Müzik, Spotify, Google Play Filmler gibi pek çok farklı uygulama mevcut özelliği destekliyor.



PAYLAŞ