Google tarafından geliştirilen özel bir işletim sisteminin kullanıldığı Chromebook modellerinde 2021 yılında en çok kullanılan uygulamalar belli oldu. Google tarafından paylaşılan yeni liste ile birlikte yıl boyunca kullanıcıların favori uygulamalarının neler olduğu belirtilirken, yeni uygulamalar keşfetmek isteyenler için de böylelikle özel bir rehber oluşturuldu.

Chromebook en popüler uygulamaları hangileri?

Chromebook cihazlarda yılın ön plana çıkan uygulamaları şöyle;

Pixlr

Yeni görseller oluşturmak ya da düzenleme yapmak için tarayıcı tabanlı olarak kullanılan Pixlr, son dönemlerin en popüler sitelerinden birisi haline geldi. Üstelik kendi özel şablonları ile gerek sosyal ağlarda gerekse de farklı işlerde kullanılacak fotoğraflar ve görseller oluşturabilmek mümkün. Alternatifi ise Krita.

Stadia

Bulut oyunlarını yükselişe geçtiği bir dönemde Google tarafından geliştirilen özel oyun servisi Stadia, Chromebook modellerinde en pratik çözümlerden birisi oldu. Oyun bilgisayarına sahip olmak isteyenler için uygun abonelik fiyatları ile kullanıma sunulan Stadia, böylece donanımlardan bağımsız bir şekilde en iyi oyunların oynanmasına imkan tanıyor. Chromebook’larda Stadia’ya karşı en popüler uygulama ise Nvidia GeForce Now.

Rave ve Zoom

İletişim kurmak, iş ve kişisel kullanımlar için tercih edilebilecek bir diğer uygulama ise Rave ve Zoom oldu. Chromebook sistemlerinin en favori uygulamaları olan bu iki seçenek, özellikle pandemi ile birlikte kullanıcı sayısını da arttırmayı başardı.

Chromebook modellerinde öne çıkan diğer uygulamalar ise şöyle; Disney +, Piper Make, Cubasis 3, Sumo.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir