Google’ın yeni tanıttığı Chrome OS Flex nedir? Chrome OS Flex nasıl yüklenir? İşte Chrome OS Flex rehberiyle yeni sisteme dair tüm detaylar.

Google, kendi geliştirdiği işletim sistemiyle eski donanımlara sahip bilgisayarlarda verimliliği ve üretkenliği arttırmayı hedefliyor. Bu kapsam dahilinde farklı projeler ve sistemler üzerindeki çalışmalarını sürdüren şirket, Chrome OS Flex için özel tanıtım yaptı.

Chrome OS Flex nedir?

Chrome OS Flex, Google tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir. Oyun oynamak, internette gezinmek ya da çalışmak içi farklı özellikler sunan Chrome OS Flex, şu anda en popüler sistemlerden birisi haline geldi.

Windows, MacOS ve Linux gibi sistemler, işletim sistemi pazarına hakim olsa da Chrome OS Flex gibi alternatifler pek çok kullanıcı için işleri kolay hale getiriyor. Temel özellikleri nedeniyle düşük kalan bilgisayarlar, Chrome OS Flex gibi daha hafif sistemler ile verimli bir şekilde kullanılabiliyor.

Chrome OS Flex nedir

Chrome OS Flex özellikleri neler?

Chrome OS Flex, bulut oyun tabanlı bir seçeneğe sahip. Düşük donanımlar nedeniyle oyun oynamayan oyuncular, Chrome OS Flex geçişi sonrasında daha iyi bir oyun deneyimi yaşayabiliyor.  Google Stadia, Xbox Cloud ve Nvidia GeForce Now gibi sistemler ile uyumlu şekilde geliştirilen Chrome OS Flex, böylece güçlü donanım sorununu da ortadan kaldırıyor. Ancak Chrome OS Flex için de yine temel sistem gereksinimleri var.

Google’a göre okul ya da iş yerleri gibi toplu alanlardaki filolar için yeni sistem ideal. Özelleştirilmiş profilleri otomatik olarak indirmek, tek merkezden yönetim sağlamak, Google Admin Console’u uzaktan yönetmek, hızlı başlatma ve kurulum yapmak Flex ile mümkün. Üstelik güvenlik noktasında Google yeni sistem için “Antivirüs yazılımına ihtiyaç duymadan tehditleri azaltın” diyerek iddiasını da ortaya koyuyor.

ChromeOS ile Flex versiyon arasındaki en büyük fark ise Android uygulamalar. Zira ChromeOS Flex Android sistemler için yerleşik, yerel bir destek sunmamaktadır.

Eski bilgisayarlar ChromeOS Flex işletim sistemiyle güçleniyor

Chrome OS Flex sistem gereksinimleri neler?

Flex adındaki yeni işletim sistemi için bilgisayarda aranan sistem gereksinimleri şöyle;

  • 64 Bit İşlemci
  • Minimum 4 GB RAM
  • Minimum 16 GB depolama alanı

Chrome OS Flex nasıl yüklenir?

Chrome OS Flex’i yüklemek isteyenler için en kolay yollardan birisi Chrome eklentisi. Chromebook Kurtarma Yardımcı Programı eklentisini kurarak özel bir başlatma ortamı hazırlayabilecek kullanıcılar, böylece farklı bir bilgisayarda yeni işletim sistemini deneyimlemeye başlayabilir. Üstelik ilgili eklenti Flex dışındaki diğer sürümler için de kullanılabiliyor.

USB sürücüsündeki kurulum işlemleri yaklaşık 20 dakika sürmektedir. İşlemler tamamlandıktan sonra ise kurulum yapılacak sistemde medyayı başlatmak ve kurulum adımlarını takip etmek yeterli olmaktadır. Basit kurulum adımlarına sahip olan Flex sayesinde 5-10 dakikalık bir süre içerisinde bilgisayar kullanıma hazır hale gelecektir.

Yeni sistem ile ilgili yapılan tanıtım ise şöyle;

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir