Elde edilen verilere, Google Chrome’un web tarayıcısı sıralamalarını domine etmeye devam etmesine rağmen Microsoft’un amiral gemisi hizmetinin önemli bir pazarda ilerleme sağladığını gösterdi.

TechRadar Pro tarafından Perimeter 81 ile işbirliği içinde gerçekleştirilen 3000 çalışanının katılım gösterdiği anket, Microsoft Edge’in işletmelerin en büyük oranının (%37,77) tercih edilen web tarayıcısı olduğunu gözler önüne serdi. Google Chrome çok geride kalmasa da (%33.01), Edge’in iş dünyasında aldığı pay, Statcounter’ın kabaca %4 olarak yerleştirdiği daha geniş pazardaki konumundan çok daha fazladır.

Microsoft Edge için mücadele zorlu

Microsoft Edge kullanıcı tabanı, 2020’nin ilk aylarında yeniden başlatılmasını takip eden aylar içerisinde hızla genişliyor olsa da bu kazanımların pek çoğu Edge Legacy ve Internet Explorer’ın kullanımdan kaldırılmasından kaynaklıdır. Söz konusu bu özellik güncelleme akışına, yenilenen pazarlama çalışmalarına ve Edge’in şirketin yeni Windows 11 işletim sistemine entegre edilmesine rağmen, Microsoft o zamandan bu yana önemli bir şekilde mücadele etti.

Elde edilen son verilere göre Edge’in sıralamada Firefox’u geride bırakmasına rağmen, sırasıyla iOS ve Android cihazlardaki iki varsayılan tarayıcı olan Safari (%18) ve Chrome‘dan (%65) çok geride kaldığını gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir