Infinix markasının satışa çıkması beklenen Note 30 serisinin ChatGPT robotunu Folax dijital asistanına entegre edeceği iddiaları ile karşımıza çıkıyor. Bu şekilde Infinix bir ilke imza atmış olacak.

Son dönemin büyük ses getiren yapan trendi yapay zekâ sohbet robotları artık akıllı telefonlar için entegre ediliyor. Normalde uygulama olarak indirilebilen ChatGPT yakın zamanda ilk kez bir akıllı telefonda yer alacak.

ChatGPT ile Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

ChatGPT entegre akıllı telefon çalışmaları devam ediyor

Ortaya atılan iddialara göre Infinix Note 30 serisi akıllı telefonlar entegre olarak ChatGPT sohbet robotunu bünyesinde barındıracak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın hali hazırda kullanıma sunulmuş olan Folax adındaki dijital asistanına ChatGPT robotunun entegre edileceği belirtilen bilgiler arasında yer alıyor.

Folax asistanı orjinal ikonu ile bulunmaya devam edecek. Kullanıcı mikrofon tuşuna basılı tuttuğunda Folax devreye girerek ve ChatGPT tabanlı Bing arama motorunun sonuçlarına çok benzer şekilde sonuçlar üretecek.

Entegrasyonun hem Infinix markasını hem de Folax dijital asistanını güçlendireceğine dair ifadeler yer alıyor. Ancak henüz kendi dijital asistanına ChatGPT entegre etmiş bir akıllı telefon üreticisi mevcut bulunmuyor. Bu şekilde Siri gibi güçlü rakiplerin de karşısına çıkabilecek .

Infinix Note 30 serisi akıllı telefonlar ülkemiz de içerisinde olmak üzere kısa süre içerisinde piyasaya çıkacak fakat hangi versiyonlarda ChatGPT entegre Folax dijital asistanın olacağı konusunda şimdilik bilgilendirme bulunmuyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir