Android platformları için sunulan ChatGPT beta sürümü asistanı, kullanıcıların cihazlarında Sesli Asistan olarak kullanmalarına olanak tanıyan yeni özellik ile geldi. Mobil Teknoloji dünyasında tanınan bir isim olan Mishaal Rahman, X platformunda canlı olarak denediği bir video paylaştı. 

Paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar asistana doğrudan Android’in hızlı ayarlar panelinde kısayol ekleyebiliyorlar. ChatGPT girişinde ekranın alt kısmında beyaz daire içinde yeni bir kullanıcı arayüzü katmanı belirtmektedir. Bu katmana kullanıcılar sesli bir komut veriyor ve asistan yanıt veriyor.

Video da asistanın yanıt verme süresi yaklaşık 15 saniyedir. Bu süre zarfında beyaz daire yanıt vermeye hazır olduğunu belirtmek için kabarcık animasyonu gösteriyor. Kullanıcılar Chat GPT’yi istedikleri zaman kesintiye uğratabiliyorlar. Bu işlem Daireyi siyah’a dönüştürmektedir.

ChatGPT Asistanını Kullanmak İçin Plus Aboneliği Gerekiyor

ChatGPT Asistanını Kullanmak İçin Plus Aboneliği Gerekiyor
ChatGPT Asistanını Kullanmak İçin Plus Aboneliği Gerekiyor

Özellik hakkında kurulum sürecinin ne olduğu bilinmiyor, verilen bilgilere göre asistanı ilk kez başlattığınızda bir ses seçmeniz gerekmektedir. Her sesin önizlemesi OpenAI’nin sitesinde bulunmaktadır. Bu sesler 3 Erkek, 2 Kadın sesi içeriyor. Tüm bu işlemlerden sonra asistan başlatılmaktadır.

Bu güncellemeyi kullanmak için ChatGPT Plus aboneliği gerekiyor bu abonelik aylık 20 dolardır. Daha sonra ChatGPT for Android sürüm 1.2024.017 ya da  .018’i yüklemeniz gerekmektedir. Bu özellik sadece belirli kullanıcıların erişimine açılmıştır.

Geleceğin varsayılan asistanı olarak potansiyel taşıyan bu özellik daha önceki sürümlerde de mevcuttu. Mishaal Rahman’ın X’te paylaştığı gönderisine göre şu anda kimse ChatGPT asistanını varsayılan olarak ayarlayamamaktadır.

Mishaal Rahman’ın X gönderisine ulaşmak için ;

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir