Yapay zeka çalışmalarına hız kesmeden devam eden OpenAI, ChatGPT’nin gelişmiş sürümü ChatGPT-4’ü kullanıcılara sundu.

ChatGPT-4 kullanıma sunuldu
ChatGPT-4 kullanıma sunuldu

OpenAI, ilk başta Microsoft’un 10 milyarın üzerinde yatırım yaptığı ChatGPT’yi kullanıma sunmuştu. OpenAI şimdi ise ChatGPT’nin 4. versiyonu ile karşımıza çıktı.

İlk olarak 2022’nin kasım ayında kullanıma sunulan ChatGPT, kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi görerek 5 gün içerisinde 1 milyon kullanıcıya ulaşarak rekor kırmıştı. GPT yani açılımı ile “Generative Pre-trained Transformer”, kendisine verilen veriler doğrultusunda insanlara benzer içerik üretme yeteneğine sahip.

ChatGPT’nin arayüzü toplam 175 milyar veri noktaları ile eğitilmiştir. ChatGPT’nin 3. sürümü olan ChatGPT-3 ise yapay zekanın dil işleme yeteneğinin geliştirilmiş halidir. OpenAI’in kullanıma sunduğu son versiyon ChatGPT-4 ise verilen metinleri videolara dönüştürme yeteneğine sahip. Elbette son versiyonun tek özelliği bununla sınırlı kalmıyor.

ChatGPT-4’ün özellikleri

  • ChatGPT-4 doğal yönlendirilebilirlik özelliği ile kullanıcılar farklı karakterlere bürünebiliyor. Yapay zekanın konuşma tarzı bakış açısına göre ayarlanabiliyor.
  • Birçok farklı dildeki soruları yanıtlama yeteneğine sahip olan ChatGPT-4, 26 dilde sorulan sorulara yanıt verebiliyor.
  • Sahip olduğu 17 trilyonluk veri sayesinde görüntüleri işliyor ve resimleri açıklayabiliyor.
  • ChatGPT-4’te Sorulara yanlış cevap verme problemi çözülmüştür.
  • Geniş bir hafızaya sahip olduğu için 64.000 kelimeyi hafızasında tutabilme özelliğine sahip.
  • ChatGPT-4’te olumsuz yönlendirme halüsinasyon ve sosyal önyargılara yer verilmeyerek şeffaflık öne çıkarılıyor.
ChatGPT-4 kullanıma sunuldu
ChatGPT-4 kullanıma sunuldu

ChatGPT-4 nasıl indirilir?

  • OpenAI’nin resmi sitesine giriş yapılır.
  • OpenAI sitesinde kayıt oluşturduktan sonra API anahtarı oluşturulur.
  • SDK bilgisayara indirilir ve kurulur.
  • API anahtarı ve SDK eşleştirilir.
  • ChatGPT-4 üzerinden kodlar çalıştırılır.

Kullanıcılar ChatGPT-4’ü kullanabilmek için programla dilini SDK ve API arasında bağlantı kurması gerekiyor. Kurulumdan sonra örnek kodlar yardımı ile yapay zeka aracının eğitimi gerçekleştirilebilir. Oluşturulan farklı örnekler sayesinde farkı görevlerde kullanılabilir.

6 aylık bir çalışma sürecinin sonunda tamamlanan ChatGPT-4, uyumlu ve güvenilir bir hale getirildi. OpenAI’nin titizlikle tasarladığı yapay zeka aracının yasaklı içeriklere yanıt verme oranı da %82’ye düşürüldü.

Yapay zekadaki iyileştirmeler kullanıcılardan gelen geri dönüşler dikkate alınarak yapıldı. Tüm bu iyileştirmeler 70’in üzerinde uzmanın desteğiyle gerçekleştirildi.

ChatGPT-4 neler yapabilir?

  • Metinlerle birlikte görüntüler işleyebilir

ChatGPT’nin öne çıkan en önemli özelliklerinden biri de metinle birlikte görüntülerin işlenebiliyor olmasıdır. Yapay zeka görüntüleri işlerken aynı zaman da metni ayrıştırabilir.

ChatGPT-4’e bir buzdolabının içinin resmini gösterdiğinizde ve buzdolabında bulunan malzemelerle neler yapabileceğinizi sorduğunuzda size tuzlu ve tatlı olmak üzere birkaç farklı tarif verebilir.

  • Farklı alanlardaki işleri kolaylaştırr

Hukuk hizmetleri sohbet robotu DoNotPay CEO’su Joshua Browder ChatGPT-4 ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Browder, ChatGPT-4’ün farklı alanlardaki çalışma şeklillerini ilerleyen zamanlarda önemli ölçüde değiştireceğini söyledi.

DoNotPay, otomatik arama yapan kişilerin dava edilmesinde “tek tıkla davaların oluşturulması” için ChatGPT’yi kullanmaya başladıklarını duyurdu. Bir davanın araması yapıldığında tek tıkla 1.000 kelimelik bir dava yazısı oluşturulur. ChatGPT sadece hukuk alanında değil sağlık hizmetleri alanında da büyük değişimler yapacak.

  • Eski versiyonlarına kıyasla daha net bilgiler sunar

ChatGPT-4 diğer versiyonlarına göre daha uzun, daha güvenilir ve ayrıntılı cevaplar üretebilir. ChatGPT-4 bir konuyla ilgili tüm detayları anlatabilir. Mesela, yunusun özelliklerinden akvaryumun nasıl temizleneceğine kadar bir çok detayı açık bir şekilde anlatabilir.

  • Akademik teslerde yüksek başarı gösterebilir

Yapılan testlerde ChatGPT-4 akademik sınav testlerinde yüksek seviyede bir performans gösterdi. Yakın bir tarihte simüle edilmiş hukuk fakültesi sınavı yaptırılan ChatGPT-4, üstün başarı gösterdi. Yapay zeka aynı zamanda SAT, GRE, LSAT gibi bir çok AP sınavında da yüksek başarılar sergiledi.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir