Geçtiğimiz hafta CES 2022 nedeniyle oldukça yoğun geçti. Yılın en büyük teknoloji etkinliği olarak her yıl farklı teknolojilere ev sahipliği yapan CES, pandemiye rağmen yoğun bir katılım ile tamamlandı. Çinli üreticiler, HMD Global gibi sektörün yeni isimleri ve Samsung gibi global markalar yeni cep telefonlarını tanıttı.

Televizyonlar

CES 2022’de her yıl olduğu gibi yeni TV teknolojilerine sahne oldu. Sony, Bravia XR A95K adlı dünyanın ilk QD-OLED TV’sini duyurdu. Bu yeni TV, LG Display’in normal OLED panellerine göre parlaklık ve renk üretiminde çok daha iyi bir performans sunuyor. Sony’nin ekran konusunda Samsung Display’in Quantum Dot OLED panellerini tercih etmesi, ekran kalitesinde fark yaratmasını sağladı.

Sony BRAVIA XR MASTER Series A95K QD OLED TV 1024x683 1

Sony dışında dikkat çeken bir diğer tanıtım LG’den geldi. LG, bugüne kadarki en büyük ve en küçük OLED TV’lerini duyurdu. Ekran teknolojilerinde monitörler de dikkat çekti. En gözde iki monitör Samsung Odyssey Ark ve Samsung Odyssey Neo 8 oldu. MSI’nin MEG 271Q Mini LED olarak adlandırılan Mini LED monitör de 300 Hz yenileme hızına sahip dünyanın ilk 27 inç IPS mini LED monitörü olarak kayıtlara geçti.

Dizüstü bilgisayarlar

Pandemi ile birlikte hareketlilik yakalanan dizüstü bilgisayar sektöründe ASUS Zenbook 17 Fold bu alanın öncülerinden birisi oldu. Katlanabilir bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet ve hatta masaüstü olarak kullanılabilir durumda olan bu model, ASUS’un sektöre damga vuracağını şimdiden gösterdi. ASUS’un diğer modelleri ise Zephyrus G14 ve Zephyrus G15 oyun dizüstü bilgisayarlarıydı.

Tanıtım yapan bir diğer marka Dell ise Dell XPS 13 Plus modeliyle etkinlikte yer aldı. Lenovo, 17 inç ana ekran ve 8 inç ikincil ekran ile ThinkBook Plus Gen3’ü duyurdu. ThinkPad Z13 ve ThinkPad Z16 da tanıtımlarda yer aldı. Tanıtım yapan son marka ise TCL oldu. Şirket ilk TCL Book Go duyurusu ile dizüstü bilgisayar pazarına giriş yaptı.

ASUS ZenBook 17 Fold

İşlemciler ve GPU’lar

Intel ve AMD, yeni nesil işlemcileriyle sahne aldı. Intel 12. Nesil Alder Lake ve AMD Ryzen 6000 serisi resmen duyuruldu.  NVIDIA ayrıca RTX 3050, RTX 3070 Ti ve RTX 3080 Ti gibi üç yeni GPU’yu da tanıttı.

Ana kategorilerin dışında pek çok farklı teknolojiye de yer verildi. Bu modeller ise şöyle;

  • Archer AXE200 Omni adında yeni bir prototip yönlendirici
  • BMW iX Flow adında E Ink teknolojisini kullanan ve renk değiştiren elektrikli otomobil.
  • Samsung Display; Flex S, Flex G, Flex Note ve Flex Slidable gibi katlanabilir konseptler  
  • Vivo V23, V23 Vivo Pro, Vivo Y21T
  • iQOO 9, iQOO 9 Pro ve iQOO 9 Pro BMW M Motorsport Edition
  • Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11 Pro+ ve Xiaomi 11i HyperCharge
  • OPPO A96 5G
  • Galaxy S21 FE
  • Nokia C100, Nokia C200, Nokia G100 ve Nokia G400  

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir