İflas etmesiyle kripto para piyasasını etkileyen Celsius Network’ün ponzi şeması olup olmadığına dair soruşturma başlatıldı. 

Geçtiğimiz aylarda çöküşüyle piyasayı derinden etkileyen Celsius’un ponzi şeması olup olmadığı soruşturulmaya başlandı. Kripto para piyasasında yaşanan düşüş nedeniyle pek çok kripto odaklı şirket iflas ettiğini açıkladı. İlk olarak kripto hedge fonu Three Arrows Capital ile gelen iflas haberi, kripto borç verme platformu Celsius Network ile devam etti. Uzun bir süredir davalarla uğraşan Celsius için işler bir kez daha karışıyor.

Celsius bir kez daha davayla karşı karşıya

Celsius Network’ün likidite kriziyle beraber çökmesinin ardından yatırımcıların pek çoğu varlıklarını kaybetti. Her ne kadar çöküşün ardından Celsius toparlanmak için planlar kuruyor olsa da henüz toparlanmış değil.

Celsius yaşanan bu olumsuz olayların ardından şimdi bir de ponzi şeması iddialarına yönelik soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Bir iflas mahkemesi hakimi, Celsius Network’ün iş uygulamaları ve bir ponzi şeması olarak çalışıp çalışmadığı hakkında bir soruşturma başlattı. Bunun yanı sıra müşterilerin talep etmesinin ardından fonların nasıl kullanıldığını araştırmak için de açıklama yapıldı. Alacaklılar komitesinin avukatı Greg Pesce, söz konusu soruşturmanın arkasında bazı nedenlerin olduğunu ve bu nedenle de Celsius’un bir Ponzi şeması olup olmadığından henüz emin olmadıklarını belirtti. Yaşanan gelişmelere bakıldığında Celsius tarafında süreç zorlaşarak devam ediyor.

Kripto para sektöründe altcoin sezonu mu başlıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir