Yapay zeka teknolojisiyle beraber yüksek hızlı internetin kullanılmasına, çevre dostu teknolojilerden kuantum bilgisayarların ilerlemesine kadar yaşanan birçok gelişme kullanıcıların teknoloji kullanım alışkanlıklarını değişime zorluyor. Yeni teknolojilere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu bağlamda yerli teknoloji markası Casper, 2024 yılı ve sonrası için teknoloji dünyasını bekleyen 5 trendi kullanıcılarla paylaştı. Casper’ın paylaştığı trendler şu şekilde:

1. Yapay Zeka Daha Önce Görülmemiş Çalışmalara İmza Atacak

Yapılan araştırmalara göre yapay zekanın 2025’e kadar tüm verilerin %10’unu oluşturacağını ve bu alanda 2024’te büyük bir büyümenin beklenildiğini öngörülüyor. Birçok sektör ve işletme daha verimli, daha optimize çalışabilmek adına yapay zeka uygulamalarını iş süreçlerine nasıl entegre edebilecekleri üzerine çalışıyor. Microsoft’un yeni yapay zeka (AI) platformu Windows Copilot ile dünyanın dört bir yanındaki bilgileri tutarlı bir şekilde bir araya getirerek akıcı, samimi ve güçlü argümanlarla desteklenebilen bir çıktı haline dönüştürebilmesi amaçlanıyor. Casper da, Microsoft ile yaptığı iş birliği kapsamında tüm Windows 11 yüklü bilgisayarlarda Windows Copilot uygulamasını kullanıcılarıyla buluşturuyor.

2. Yeni Ekran Teknolojileri Eski Kuralları Yıkacak

1967 yılından itibaren her yıl Amerika’da düzenlenen, tüketici elektroniği üzerine en son teknolojik yeniliklerin yer aldığı Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), bu yıl da büyük bir ilgiyle karşılaştı. Geleceği şekillendiren ürünlerin tanıtıldığı fuarda, ekran kullanımını geliştiren heyecan verici teknolojiler yer aldı. Görüntü kalitesini yükselten ve dekorasyon alanında da kullanım olanağı sunan şeffaf televizyon, göz sağlığını negatif yönde etkileyen mavi ışığı yüzde 61’e kadar filtreleyebilen ekran teknolojileri, taşınabilir ve katlanabilir monitor fuarda ön plana çıkan teknolojiler arasındaydı.

CASPER 2024’e Damga Vuracak Teknoloji Trendlerini Sıraladı
CASPER 2024’e Damga Vuracak Teknoloji Trendlerini Sıraladı

3. Güçlü Performansa Şık Tasarımlara Eşlik Edecek

Günlük kullanım için uzaktan çalışma veya ofis için, online eğitimler ya da oyun oynamak için bilgisayarlara olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. 2024 ve sonrası için bu ihtiyacın daha yüksek performanslara evrilmesi bekleniyor. Bilhassa oyun bilgisayarlarının sağladığı performans kriterleri ve yoğun grafik özellikleri, donanım gerektiren iş alanlarında da profesyoneller tarafından tercih edilme oranı artıyor. Kullanıcıların hem iş hem de eğlence için donanım açısından güçlü masaüstü bilgisayarlara ya da mobilleşmenin sunduğu konforla güçlü laptoplara olan ilgisi artacak. Gelecek yıllarda tüketici tercihlerini her ne kadar güçlü performansa sahip bilgisayarlar belirleyecek olsa da kullanıcılar, cihazlarında şık bir tasarım görmeyi de talep edecek.

4. Çevre Dostu Teknolojilerin Pazar Payı Artacak

Ülkeler ve şirketler, net sıfır emisyon taahhütlerini yerine getirebilmek için çalışmalarına son gaz devam ederken çevre dostu teknolojiler, 2024 yılında da ilgi odağı olmaya devam edecek. Fosil yakıt tüketimini azaltabilmek için üretilen elektrikli arabalar, bisikletler, scooterlar ve toplu taşıma araçları üzerine teknolojik gelişmeler de devam edecek ve pazar payları artacak. Teknoloji dünyası ise kendine düşen, altyapı ve hizmetlerin, enerji tüketiminin ve karbon emisyonlarının azaltılmasına öncelik verdiği yeşil bulut bilişim ve sürdürülebilir uygulama görevlerini daha fazla benimseyecek.

5. Kuantum Bilgisayarlar, Keşiflerde Önemli Bir Rol Alacak

Bilim insanları ve mühendisler, geleneksel bilgisayarların çözmesinin imkansız olduğu bazı sorunların çözümlerinin, kuantum bilgisayarlarıyla kolay şekilde çözülmüş olacağını öngörüyor. Enerjinin ve malzemenin atom ve atom altı seviyelerindeki davranışını açıklayabilen kuantum bilgisayarlar, bu sayede kuantum sistemlerinin öğrenilmesine, modellenmesine ve şekillendirilmesine yardımcı olacak. Bu yetenek, fizik anlayışını geliştirerek bilgisayar çipleri, enerji teknolojileri,  iletişim cihazları, bilimsel araçlar, sensörler, saatler ve materyaller gibi kuantum mekaniğinin rol aldığı tüm cihazların tasarımlarını etkileyecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir