Bitcoin ağı üzerinde hızlı bir şekilde transfer imkanı sunan Lightning ağına yatırım yapan Twitter kurucusu Jack Dorsey, Cash uygulamasında ücretsiz bir şekilde Bitcoin transferini başlattığını duyurdu. 

Uzun bir zamandır Bitcoin blok zincirine herkesin erişim sağlayabileceği ve transfer işlemlerinin de hem ücretsiz hem de çok daha hızlı olacağı bir konsept oluşturma imkanı sunan Jack Dorsey bunun sunduğu faydalardan yararlanıyor.

Cash uygulaması daha kullanışlı oluyor

39

Bitcoin zincirinde transferin adeta şimşek hızında ve en düşük ücretler ile yapılması için 2015 yılında hayata geçirilen ikinci bir katman Lightning ağı Jack Dorsey tarafından da destekleniyor. Özellikle El Salvador’un Bitcoin devrimi ile beraber Lightning projesi de adından söz ettiriyor gibi gözüküyor. Dorsey’in eski adıyla Square yeni adıyla Block şirketin bağlı olan Spiral yapılı Lightning Development Kit?(LDK) aracını daha da geliştirerek geliştiricilerin beğenisine sunmuştu.  

Kripto para borsalarında emir türleri neler?

Yine Block firmasının Cash mobil ödeme uygulaması bu kiti entegre ederek Lightning ağı üzerinden ücretsiz bir şekilde Bitcoin transferi ve ödemelerini mümkün hale getiriyor. Jack Dorsey, uygulamanın kullanım alanının bu sayede daha da artacağını dile getiriyor. Diğer bir taraftan ise uygulama şu an için Lightning ağı üzerinden ödeme alamıyor yani yalnızca Bitcoin göndermek mümkündür. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Cash uygulaması ile ücretsiz Bitcoin gönderilebilecek”

  • Serdar Yüce
    21 Mart 2023 at 13:56

    Bu uygulamayı nasıl indirebilirim hiç bir yerde bulamıyorum indiremiyorum bana e posta yollarmısınız [email protected]