Kripto para borsalarında yapılacak işlemlerde emirler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Borsalarda işleri çok daha kolay hale getiren, riski minimuma indirerek yatırım stratejilerinin doğru bir şekilde uygulanmasını sağlayan emir türleri, satın alma ya da satma esasına dayanmaktadır.

İşte kripto para borsalarında 6 emir türü

Kripto para alım ve satım işlemlerini yapacak kişilerin kullanabileceği 6 emir türü şöyle;

Buy stop

Belirli bir direnç noktası kırıldığı andan itibaren Buy Stop emri ile alım yapılabilir. Bu alım türünde ana nokta belirli bir seviyenin aşılmalıdır. Bu seviyeyi aşan bir kriptonun daha da yükseleceği düşünüldüğü durumlarda buy stop emri ile mevcut dönemdeki en düşük noktadan alım yapılabilmektedir.

Sell stop

Sell stop, yüksek bir düşüş öncesinde zarar yaşanmaması adına kullanılan emir türüdür. Bu emir kullanıldığı takdirde belirli bir destek noktasının da altına düşen kripto paralarda düşüş hızlı bir şekilde gerçekleşeceği için bu zararın yaşanmaması adına sell stop emri verilir. Böylece piyasalardaki değişime bağlı olarak kripto paralar elden çıkarılabilir.

Buy limit

Fiyatların düşüş göstermesi halinde karlı bir satın alma yapmak için buy limit emri kullanılabilir. Yatırımcıların bu emri verirken fiyatlarda yaşanacak küçük dalgalanmalardan dahi yararlanması mümkündür.  Buy limit emrinde piyasanın iyi takip edilerek doğru değerlerin girilmesi önemlidir.

Sell limit

Kripto paralardaki değerlerin emrin verildiği andaki değerinden daha da yükselmesi halinde satış yapılmasını sağlayan emirdir. Sell limit ile istenen bir değere ulaşıldığı anda tüm kripto paraların satılması sağlanabilir. Böylece yatırımlardan istenilen dönüş alınabilir.

Buy stop-limit

Buy stop emrinin uygulanması sırasında belirli bir değer kriteri bulunuyorsa, buy stop-limit emri kullanılabilir. Fiyat değerine yazılacak olan limitin piyasa fiyatından yüksek olması gerekmektedir.

Sell stop-limit

Sell stop emri ile benzer bir şekilde kullanılabilen bu emirde ise kullanıcının belirli bir fiyat değerini girmesi gerekmektedir. Emir pençesindeki fiyat alanına yazılacak bu limit gerçekleşmesi halinde emir devreye girerek işlem yapmaktadır. Burada girilecek değerde herhangi bir kriter yoktur. Yatırım planlaması dahilinde kişiler sell stop işleminin ne zaman yapılacağını belirleyebilmektedir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir