Pek çok IP çeşitliliğine sahip geliştiricilerden bahsedildiğinde akla ilk gelenler arasında olan Capcom, yeni bir projeye girişmeden; hayranların yeni bir oyun veya devam serisi isteyip istemediğini web sitesinde sunduğu anketin oylarına bakarak karar verecek. 

Capcom yaptığı ankette Okami, Dead Rising, Mega Men filmleri hakkında hayranlara anket yaptı

Capcom web sitesinde hayranlar “Süper Seçimler” başlığı altında oy kullanabilecek. Nintendo Life tarafından bildirildiği üzere bu anketlerde sayısız konu ve oyun serilerinden bahseden 10 soru karşımıza çıkıyor.

Capcom web sitesindeki ankette oyuncuların hangi serilerin devamını ya da yeni bir versiyonunu talep ettiklerini sordu. En ilginç cevaplardan bazıları Okami, Onimusha,Dino Crisis, Dead Rising, Darkstalkers, Mega Man ve Breath of Fire idi. Ayrıca devam serisi olarak istenen seriler ise Ghosts’n Goblins, Resident Evil, Monster Hunter ve daha fazlasıydı.

Resident Evil serisinin yeniden yapımındaki inanılmaz başarısından sonra şirket, hangi serilerin tekrar yapılmaya değer olup olmadığını araştırıyor. Bu yüzden de hayranlara ne görmek istediklerini direkt sorma kararı aldı.

Bu gibi hayran anketleri, şirketlerin uzun zamandır tercihi

Capcom tarafından yapılan anket çok sıradışı bir durum değil çünkü Embracer Group benzeri bir anketi 2022 yılında Legacy of Kain için yapmıştı. Şirketler, yeni yapım ve markalaşma hareketine adım atmadan önce bu şekilde bir nabız yoklamasını düzenli olarak yapıyor. 

“Süper Seçimler” anketine 100.000 den fazla yanıt geldi ama anket sonuçları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Capcom, yapımlarından birine hayranların ilgisini öğrenmiş olsa bile bu yapımı tamamlayıp piyasaya sürmesi muhtemelen yıllar alacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir