2023’e adım adım yaklaşırken daha önceki yıllardan da alışkın olduğumuz üzere yıl sonuna doğru kimileri beklenen kimileri ise sürpriz olan birçok başarılı video oyunu ile karşılaşıyoruz. Oyun geliştirme stüdyolarının, oyunculara yaşatmak istedikleri sürükleyici deneyim sayesinde yapımların görsel kalitesi de giderek iyileşiyor. Bunun son örneklerinden bazıları arasında; Asobo tarafından geliştirilen A Plague Tale Requiem, EA’in yıldızı FIFA 23 ve Activision’ın gözbebeği Call of Duty Modern Warfare II oyunlarını gösterebiliriz. Tür bakımından farklı olsalar da sundukları üst düzey görsellikle oyun tutkunlarını ekran karşısına kilitleyen yapımlar, en kusursuz şekilde oyun bilgisayarı modelleriyle deneyimlenebiliyor. Yeni nesil oyunlara meydan okuyan oyun bilgisayarları söz konusu olduğunda akla ilk gelen isim olan Monster Notebook, ürettiği Abra ve Semruk serisi bilgisayarlarla, adını andığımız ve almadığımız tüm oyunları yüksek çözünürlükte ve akıcı sahneler eşliğinde çalıştırıyor.

12. Nesil Intel İşlemciyle Güçlenen Oyun Bilgisayarı: Abra Serisi

84

Bir bilgisayarın teknik hünerlerini bir arada sergilemesini sağlayan yegâne dijital materyal olan video oyunları, eskiden olduğu gibi bugün de yüksek performanslı bilgisayarlarda akıcı olarak oynanabiliyor. Tek kişilik senaryo moduna sahip yapımlar, işlemciye belli oranda yük bindirse de asıl yükü, ekran kartı ve bellek gibi birimlerin sırtına yüklüyor. Ancak çevrimiçi çok oyunculu video oyunları, doğaları gereği işlemci ve bellek kullanımı yoğunluğuyla diğer oyunlardan ayrılıyor. Özellikle geniş haritalarda, onlarca oyuncunun bir arada bulunduğu çok oyunculu yapımlar, oyun bilgisayarı modelleri için tam anlamıyla bir “benchmark” hâline geliyor.

Oyuncuların, bir oyun bilgisayarından neler beklediğini bilen ve aynı zamanda oyunların, bilgisayarlara getirdiği yükü de hesaplayarak ürettiği bilgisayarları konfigüre eden Monster Notebook, mükemmel oyun deneyimi yaşamanız için Abra serisini karşınıza çıkarıyor. Bütçenizi zorlamadan edinebileceğiniz ve satın alma aşamasında teknik özelliklerinden bazılarını kişiselleştirebileceğiniz Abra serisi Monster oyun bilgisayarı modelleri, Intel’in 12. nesil mobil işlemcilerini beraberinde getiriyor. Örneğin Abra serisinin en güncel temsilcilerinden biri olan Abra A5 V19.3.4 15,6″ oyun bilgisayarı, Intel Core i7-12700H gibi üstün bir işlemciyi bulunduruyor. 14 çekirdekli ve 20 iş parçacıklı işlemciye, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Max ekran kartı eşlik ediyor. 15,6 inçlik Full HD (1080p) mat IPS ekranı, 144Hz yenileme hızına sahip olduğundan, özellikle rekabetçi oyunlarda hedeflediğiniz 100+ fps değerlerini sizlere sunabilen oyun bilgisayarı, 32 GB RAM’i ve 1 TB kapasiteli M.2 SSD’si ile performans konusunda ne denli iddialı olduğunu gösteriyor. RGB LED aydınlatmalı klavyesi, yerleşik ses sistemi, görüntülü görüşmeleriniz için optimize edilen web kamerası ve daha nice özelliğiyle sizi memnun edecek olan Abra oyuncu bilgisayarı, güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda oluyor.

Tulpar Serisi ve Oyun Bilgisayarı Modelleriyle Rakip Tanımayın

Çevrimiçi oyun müsabakalarında rakiplerine karşı milisaniyelerle yarışan, bu nedenle ekran performansından ekran kartı performansına kadar edinmeyi düşündüğü oyun bilgisayarının tüm özelliklerini ince ince analiz eden profesyonel oyuncular, tercihlerini, Intel ve NVIDIA’nın üst segment çözümlerine sahip oyun bilgisayarlarından yana yapıyor.

Yalnızca profesyonel oyuncular için değil oynadığı oyunlardan maksimum keyfi almak arzusundaki teknoloji ve oyun meraklıları için de ideal hâle gelen Monster Tulpar serisi oyuncu bilgisayarları, masaüstü bilgisayarlarla rahatlıkla çarpışabilecek işlem gücü sunuyor. İşlemci cephesinde, Intel Core i7-12700H modeline yer veren, ekran kartı tarafında ise NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Max-P çözümüne ev sahipliği yapan Tulpar T7 V21.9.1 17,3″ oyun bilgisayarı, Tulpar serisini en iyi temsil eden modeller arasında bulunuyor. 17,3 inç genişliğindeki WQHD (1440p) mat IPS ekranı, 165 Hz gibi yüksek bir değere sahip bilgisayar, keskin ve akıcı görüntüler eşliğinde favori oyunlarınızla unutulmaz saatler geçirmenizi sağlıyor. 16 GB DDR5 4800 MHz RAM, 1 TB M.2 SSD, dört bölge aydınlatmalı RGB LED klavye ve geniş yüzeyli touchpad’i ile fark yaratan magnezyum kasalı oyun bilgisayarı, Abra serisinde olduğu gibi satın alım aşamasında size donanım özelleştirmesi imkânı sunuyor. Windows 11 işletim sistemiyle sizleri karşılayan model, ilgili işletim sisteminin Oyun Modu ve Intel işlemcilerin Hibrit Teknolojisi’nin potansiyelini açığa çıkaran “Thread Director” mekanizması, Tulpar oyun bilgisayarını daha performanslı kullanabilmenizi mümkün kılıyor.

2022’ye damga vuracak ve 2023’te ses getirecek oyunları, en iyi görseller eşliğinde tecrübe etmeyi istiyorsanız, Monster’ın sunduğu “canavar” gibi oyun bilgisayarı modelleriyle hemen tanışın.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir