Son zamanlarda Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı gibi savaşların oyunlarda konu edindiği veya edineceği haberleri sıklıkla duyuluyor. Bu haberlere bir yenisi daha ekleniyor. Çanakkale Savaş öncesini anlatan yeni oyun Harp Vefa, Steam platformu üzerinde oyuncuların bekliyor. Türk yapımı Harp Vefada, iki Osmanlı ordusu askerinin mücadelesine tanıklık ediliyor. Olay 1915 yılında, 1. Dünya Savaşı döneminde yaşanıyor. Oyunla ilgili bilinen bir diğer şey de, Unreal Engine 4 ile geliştirildiği ve oyunculara grafiksel anlamda iyi şeyle sunabileceği. Steam Greenlight’a giren Harp Vefa, şimdi oyunculardan destek bekliyor.

Yeni Türk yapımı Harp Vefa, FPS türünde aksiyon ve macera oyunu olarak geçiyor. Aynı zamanda oyun içerisinde oyuncuların çözmesi gereken bulmacalar bulunuyor ve bunlar hikaye ile birleştiriliyor. Hikayede, 1915 yılında, Birinci Dünya Savaşı’nda bulunan, Abdullah ve Mehmet adında iki Osmanlı ordusu askeri yer alıyor ve olay bu iki asker üzerinden devam ediyor.

Oyunun Steam üzerindeki tanıtımı için şu açıklama bulunuyor;

Abdullah ve Mehmet Osmanlı İmparatorluğu ordusunda görev yapmış tecrübeli iki askerdir. Katıldıkları bir savaşta esir düşerler. Tutsak olarak götürüldükleri ülkede hayatlarını artık özgürlüklerinden mahrum kalarak sürdürdürmek zorundadırlar.Bu durumu kabullenip hayatlarına devam ederler. Elbette bulundukları ülke, devletleri Osmanlı’ya savaş açtığında olaylar başlar.

Oyun için yayınlanan videoyu aşağından izleyebilirsiniz;

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir