Activision tarafından yayınlanan Call of Duty Modern Warfare 2’nin kısa sürede 800 milyon dolar kazandığı bildirildi. CoD serisiyle büyük bir başarı yakalayan Activision, seriye yeni bir oyun ekleyeceğini de duyurdu. İşte detaylar;

Activision Blizzard’ın Call of Duty için 2023 planları şirketin pazartesi günü yayınlanan üçüncü çeyrek raporunda ortaya çıktı. Rapora göre, “yıllık “gişe rekorları kıran serinin bir sonraki oyunu tam premium sürümü olacak. Bloomberg’e göre Activision Blizzard, 2021’de piyasaya sürülen Call of Duty: Vanguard‘ın şirketin beklentilerini karşılayamaması üzerine çıkışını 2023 erteleyecekti. Ve Bloomberg, ocak ayında başka bir raporda, şirketin yıllık basın bülteninde değişiklik yapmayı düşündüğünü söyledi.

O sırada Activision Blizzard, oyununun 2023’teki geleceğini doğrulamasa da hikayeyi tartışıyor gibi görünüyordu. Bir Activision sözcüsü, şubat ayında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

“Bu yıl, gelecek yıl ve sonrası bazı heyecan verici oyunlar ve ücretsiz Call of Duty deneyimlerimiz var. Bunun aksini söyleyen yalancıdır. Zamanı geldiğinde daha fazla bilgi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Call of Duty Modern Warfare II’ye dava şoku!

Call of Duty Mobile’ın sınırları genişliyor

Son yıllarda Activision, Call of Duty oyununu yıllık premium sürümler ötesine taşıdı. Call of Duty: Mobile, Warzone battle royale (Sürüm 2.0 bu ay çıkacak) ve Warzone Mobile gibi 2023’te piyasaya sürülecek oyunlarla, şirketin bir sonraki Call of Duty’ye odaklanması bir yıl sürebilir gibi görünüyor. Ancak Activision Blizzard Modern Warfare II‘nin büyük başarısıyla beslenen şirket, 2023 için başka bir büyük oyun projesi üzerinde çalışmaya başladı.

Ayrıca Activision Blizzard, kazanç raporunda Çin’deki bazı oyunların lisansını almak için bir “üçüncü taraf şirketle” yeni bir anlaşma yapamayabileceğini ifade etti. Şirket, 2021’deki net konsolide gelirlerinin “yaklaşık” %3’üne katkıda bulunan lisans anlaşmalarının Ocak 2023’te sona ereceğini söyledi. Şirket konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Bu anlaşmaların yenilenmesiyle için görüşmelerimiz devam ediyor ancak her iki tarafı da tatmin edecek bir anlaşmaya varmak mümkün değil”

Bunların yanı sıra Microsoft’un geçtiğimiz ocak ayında duyurduğu Activision Blizzard’ı satın alma planı, gerekli düzenleme sürecinden geçmeye devam ediyor. Satın alma işleminin Microsoft’un önümüzdeki Haziran’da sona erecek olan 2023 mali yılının sonunda tamamlanması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir