Call of Duty Modern Warfare II oyununda bulunan ikonik bir otel işletmecisi, izinsiz bir şekilde projede yer aldıklarını ve şiddet içerikli bir oyunda yer almak istemediklerini belirtti. 

Oyun üzerinde yapılan çalışmalar kapsamında görseller iyileştirildikçe artık oyun içi mekanlar gerçeğe çok daha yakın olmaya başladı. Söz konusu bu gerçeklik zaman zaman geliştiricilere sorun yaratabiliyor. Call of Duty Modern Warfare II oyunu da tam olarak bu şekilde bir sorunla karşı karşıya kaldı. 

Call of Duty Modern Warfare II için zor günler

call of duty modern warfare iiye dava soku

Call of Duty Modern Warfare II oyununda bulunan Amsterdam The Conservatorium Hotel işletmecileri, oyunun içinde yer almaktan pek de memnun değiller ve kendilerinin izni olmadan oyun içerisine dahil edildiklerini iddia ediyorlar. Esasında Call of Duty, oyun içerisinde yer alan işletmeler konusunda dava sorunlarıyla karşı karşıya kalmamak için mekanların adını değiştiriyor. Ancak The Conservatorium Hotel adlı mekan, gerçeğe oldukça yakın bir şekilde bırakılmış. Hatta öyle ki oyunda yaşanan bir saldırı sırasında otelden dumanlar çıktığı görüldü. 

Otel sahipleri, oyun içerisinde kendi izinleri olmadan yer aldıklarını ve bu nedenle de hukuki süreç başlatacaklarını aktardı. Aynı zamanda söz konusu bu otel, şiddet içerikli sahnelerin yer aldığı bu oyunları desteklemiyor ve bu tür oyunlar otelin temel değerini yansıtmıyor. Masaüstü bilgisayarlar ve konsollar için satışa sunulan Call of Duty Modern Warfare II, PlayStation mağazasında serinin en iyi çıkış yapan oyunları arasında yer alıyor. Aynı zamanda Steam platformunda da sevilen bir oyun olup, 260 bin oyuncu sayısının üzerine çıkmış durumdadır. Oyun her geçen gün gelişimini sürdürürken, oyuncu sayısını da yükseltmeye devam ediyor.

Roblox Mining Simulator 2 Chromite nasıl elde edilir?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir