Call of Duty: Vanguard satışları Activision’ın beklediğinden düşüktü. Bloomberg’e göre, gelecek yılki Call of Duty oyunu 2024’e ertelendi.

Activision, Call of Duty oyununu 2024 yılına kadar erteleyecek gibi görünüyor. Bu, 2023’ün neredeyse 20 yıldır yeni COD oyunlarının olmadığı ilk yıl olacağı anlamına geliyor. Bunun yerine yayıncılar, bir sonraki oyun hazır olana kadar iki yıl boyunca içerik sunmak için bu yılki Call of Duty: Modern Warfare devam oyununu kullanıyor.

Call of Duty 2023 neden ertelendi?

Call of Duty: Vanguard satışları Activision’ın beklediğinden düşüktü ve Call of Duty: Warzone Pacific oyuncuları düşüş yaşadı. Bloomberg’e göre bu, Activision’ın birçoğunun yeni COD oyununun çok erken yayınlandığı, özellikle Vanguard’ın “geçen yılki oyunu kaybettiği” sonucuna varmasına neden oldu. Bu, yayıncının hem oyuna hem de Modern Warfare’in devamına daha iyi bir başarı şansı vermek için Call of Duty 2023’ü erteleme kararına yol açtı. Ayrıca yayımlanan raporlarda bu kararın Microsoft’un Activision’ı satın almasıyla hiçbir ilgisi olmadığının da doğruladığını belirtelim.

Call of Duty 2022 eski konsollara da gelecek

Şirket yeni oyunu her ne kadar ertelemek durumunda kalmış olsa da serinin diğer oyunları için tasarlanan bazı bazı projeler 2023’te açığı kapatacak gibi görünüyor. Modern Warfare’in devamı, önceki Call of Duty oyunlarında yayınlanan sezona benzer bir yol haritasına sahip. Sonuç olarak oyuncular bir sonraki Call of Duty’ye kadar yeni güncellemelerle sıkılmadan oyunun tadını çıkarmaya devam edebilecekler.

Call of Duty: War Zone 2 de 2023’te çıkacak. COD 2023’ün gecikmeli oyunlarından sorumlu geliştirici Treyarch, Warzone 2 ile kendi oyunlarını geliştirmeye odaklandı ve iki projeyi bir yıl içinde tutmak için çok çalıştı. Bu iki başlıkla ilgili haberlerin bu yıl içinde artması bekleniyor. Son olarak Activision, Bloomberg’in raporuna bir açıklama yaparak yanıt verdi. Açıklamanın tamamı:

“Bu yıl, gelecek yıl ve sonrası için heyecan verici bir premium ve oynaması ücretsiz Call of Duty projeleri üzerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bunun dışındaki ortaya atılan diğer detaylar gerçeği yansıtmamaktadır. Doğru zaman geldiğinde daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Beklemede kalın!” 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir