2022 yılının sonlarında çıkacak olan yeni oyunu Call of Duty ile ilgili PlayStation sahiplerini sevindirecek bir haber geldi.

Geçen hafta oyun dünyasını sarsan bir gelişme yaşandı. Microsoft, Call of Duty gibi popüler eserlerin haklarına sahip olan Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Bu hamlenin ardından Activision’ın en büyük rakiplerinden biri olarak kabul edilen Sony’nin hissesi geriledi ve Activision imzalı oyunların PlayStation konsoluna ulaşmayacağı iddiaları ortaya atıldı.

Ancak son gelişmelere göre Microsoft, Xbox’ın en büyük rakibi ancak PlayStation konsolunu es geçmiyor. Aslında beklenen haber, bu yılın sonlarında çıkacak olan yeni Call of Duty oyunundan geldi.

Call of Duty 2022 eski konsollarda da olacak

Bilindiği üzere Activision Blizzard, bu yılın sonlarında çıkacak olan Call of Duty oyununun Ekim 2019’da yeniden tasarlanan Modern Warfare serisinin bir parçası olan Infinity Ward tarafından geliştirileceğini duyurdu.

Call Of Duty: Vanguard hakkında bilmeniz gereken 5 detay

Bu duyurunun hemen ardından Infinity Ward, resmi Twitter hesabında şunları söyledi: Uyanık olmak. Bir gönderi paylaştım. Bu paylaşıma ek olarak diziyle ilgili de heyecan verici iddialar ortaya atıldı.
Güvenilir oyun sektörü kaynaklarına göre Infinity Ward, Call of Duty: Modern Warfare’in 2019’da piyasaya çıkan ikinci oyunu üzerinde çalışıyor ve oyunculardan olumlu geri dönüşler aldı.

Ayrıca sürümde kullanılan yeni nesil ibareler, oyunun sadece PlayStation 5, Xbox Series XIS konsollarında çıkacağına dair söylentilere neden oldu. Ancak Call of Duty, Battlefield ve GTA serisinde güvenilir bir sızıntı ile tanınan Tom Henderson’a göre bu kesinlikle doğru değil.

Tom Henderson haberi Twitter hesabından duyurdu. Eski nesil konsol sahiplerini memnun edecek. Henderson, bu yıl içinde çıkacak olan yeni bir Call of Duty oyununun PlayStation 4 gibi konsollarda da sunulacağını duyurdu. Ayrıca oyun yeni nesil oyun konsollarıyla da uyumlu olacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu yıl çıkacak Call of Duty oyunu eski nesil konsollarda da çıkacak mı? Eğer öyleyse, iyi bir oyun deneyimi sağlayabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir