Kaybettiğiniz veya çaldırmış olduğunuz akıllı telefonunuzda WhatsApp uygulaması var ise, bu uygulama nasıl silinir soruları akıllara gelebilir. Bunun için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde çözüme yönelik çeşitli yöntemlerden bahsedeceğiz. En fazla bilinen adımlardan birisi WhtsApp’a bir mail göndermek olacaktır. Konu kısmına ise Kayıp / Çalıntı: Hesabımı devre dışı bırakın mesajını yazın. E-posta içeriğinde devre dışı bırakma isteğinizi açıklayın. Telefon numaranızı da göndererek silinme olasılığını yükseltebilirsiniz. Gelin şimdi çalınan cihazda WhatsApp nasıl silinebilir bu yöntemlere göz atalım.

Çalınan yada kaybolan telefonda WhatsApp’ı silmek

6 1581851275

Gerekli e-posta gönderimi yaptıktan sonra hesabınız en fazla 30 gün içerisinde devre dışı kalacaktır. Hesabınız tamamen silinmeyecek ve kişilerinizi, profilinizi görebilecek ve size mesaj gönderilebilecek. Ancak yeni bir SIM ile telefon aldığınız zaman WhatApp’ı yeniden etkinleştirmesini isteyebilirsiniz. Bu etkinleştirme ile beraber kişileriniz ve gruplarınız geri yüklenecektir. Otomatik yedekleme işleviniz aktif ise eski konuşmalarınız, fotoğraflarınız ve tüm medya içeriklerinize tekrar erişebileceksiniz.

SIM’i Kilitleyin

Çalınan yada kaybolan cihazınız noktasında ilk hamle olarak mobil operatörünüzü arayarak SIM’inizi kilitlemelerini isteyin.

Arkadaşlarınıza ve çevrenize bildirin

Çaldırmış olduğunuz telefonunuzun ekranı kilitli olsa bile, cihazını Wifi ağına bağlıyken, WhatsApp’tan mesaj gönderip alabilir. Bu sebeple yakınlarınıza cihazınızı kaybettiğinize dair bildiri sağlayabilir ve bu şekilde mesaj atmalarının önüne geçebilirsiniz.

Çalınan ve kaybolan iPhone’dan WhatsApp silmek

iPhone iOS işletim sisteminde çalınan ve kaybolan telefonunuzdan WhatsApp’ı silmek için www.icloud.com/#find adresine erişin. Burada Apple ID’niz ile giriş yapmanız istenecektir. Giriş yapın ve silmek istediğiniz cihazı seçtikten sonra iPhone’u Sil seçeneğine dokunun. Bu sayede uzaktan tüm iPhone içeriğinizi silmiş olacaksınız.

Çalınan Android’den WhatsApp’ı silmek

  • Android tarafında ise Google’ın Cihazımı Bul özelliğini kullanabilirsiniz.
  • Android cihazımı bul sayfasına giriş yapın.
  • Kullandığınız cihazdaki Google hesabınız ile giriş yapın.
  • Daha sonra sistemin cihazınızı harita üzerinde göstermesini bekleyin.
  • Parolanızı sıfırlayın veya yeni parola oluşturun.
  • Eğer önemli bilgileriniz var ise cihazımı bul arayüz seçeneklerinden cihazın verilerini sıfırlayabilirsiniz.

Cihazınıza erişiminizin olmadığı noktalarda WhatsApp’ı silmek için önerdiğimiz bu yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir