TikTok’un sahibi ByteDance, kendi ihtiyacını karşılamak için yarı iletken üreteceğini duyurdu.

TikTok yaş sınırlaması özelliğini duyurdu

Amazon, Alibaba ve Baidu gibi teknoloji devleri kendi yonga setlerini üretiyor. TikTok’un sahibi ByteDance, yarı iletken endüstrisine girişini duyurdu. Bildiğiniz gibi çip sektöründeki kriz teknoloji şirketlerini bu konuda yeni çözümler aramaya yönlendiriyor. Bu furyaya katılan yeni şirket TikTok oldu.

ByteDance, yarı iletken üretimi için düğmeye basıyor

Bir ByteDance sözcüsü CNBC’ye şunları söyledi:

“TikTok başta olmak üzere birçok uygulama ve oyunun kahramanı ByteDance, çip tedariği sorunuyla karşı karşıya. Gereksinimlerimizi karşılayabilecek tedarikçi bulmakta zorlandığımız için çip tasarım sürecine giriş yapacağız.” 

ByteDance, üretimi hızlandırmak için Çinli teknoloji devleriyle ortaklık yapacağını duyurdu. Yayınlanan çipler, ByteDance tarafından geliştirilen video ve eğlence platformu için sunucularda kullanılacak.

Ürettiği çipleri satmaya niyeti olmadığını açıklayan firma, yarı iletken uzmanları alımı için iş ilanı açtı. Çinli şirketler, Apple’ın yaptığı gibi, bazı bileşenleri üretmek için yabancı şirketlerin hizmetlerini satın alıyor. Otomobil, akıllı telefon gibi çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan yarı iletkenler, ABD-Çin teknoloji savaşının temelini oluşturuyor. Çin hükümetinin yarı iletken sektöründe Avrupa ve ABD’yi geride bırakmak istediği biliniyor.

Çin hükümeti uzun süredir yerli çip endüstrisini geliştirmeye çalışıyor. Ancak Çin’in ABD’deki ve Asya’nın diğer bölgelerindeki rakipleriyle rekabet edebilmek için daha fazlasını yapması gerektiği açıktır.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir