Takdir edersiniz ki, İstanbul; yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en büyük ve kalabalık şehirlerinden birisi! Bu şehirde başta trafik olmak üzere çok sayıda sorun bulunuyor. İstanbul sakinleri; kalabalıktan ve gürültüden bir gün dahi olsa uzaklaşabilmek adına farklı arayışlara giriyorlar. Bu noktada, Büyükada’nın İstanbul’un ortamından sıkılanlar için en iyi seçenek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yazımız sayesinde hem Büyükada gezilecek yerler hem deBüyükada Otellerihakkında bilgi alabilirsiniz. O halde başlayalım!

Büyükada’da Mutlaka Yapmanız Gereken Aktiviteler Nelerdir?

İstanbul’dan kaçmak ve hafta sonunu en iyi şekilde değerlendirmek adına en mantıklı seçenek Büyükada! Büyükada’nın eşsiz doğasına ve tarihine siz de hayran kalacaksınız. Bunun yanı sıra, Büyükada’ya ulaşımın zannettiğiniz kadar zor olmadığını söyleyebiliriz. Şehir hatları, özel motorlar ve deniz taksileri sayesinde en kısa sürede ulaşabileceğiniz bir uzaklıktadır. Büyükada; kartpostallardan fırlamış bir güzelliğe sahiptir. Bilhassa buradaki evlerin her yönüne hayran kalacaksınız. Ayrıca, burada bisikletiyle gezen insanları gördükçe kendinizi yurt dışında hissedebilirsiniz. Son olarak, Büyükada’nın tadına doyamayacağınız türden yemekleri ile meşhur restoranlarının da tadını çıkarabilirsiniz.

Biraz da Büyükada’da bir gün içerisinde yapacaklarınızdan bahsedelim! Her şeyden önce, güne güzel bir ada kahvaltısı ile başlamanız gerektiğini söylemeliyiz. Ada Kahvaltı ve Büyükada Pastanesi; kahvaltı için en doğru seçim olacaktır. İkinci olarak, adada bisiklet kiralamalısınız. Ada sokaklarında bisiklet sürmek mutlaka yapmanız gereken bir aktivite! Ancak, Büyükada’nın yokuşlu yolları canınızı sıkabilir. Bu yüzden, bisiklet kullanırken mutlaka kask takmalısınız.

Büyükada’da Nasıl Vakit Geçirilir?

Büyükada’ya günübirlik olarak geldiyseniz zamanın nasıl geçtiğini dahi anlamayacaksınız. Burada mutlaka görmeniz gereken yerler bulunuyor. Onlardan birisi de Adalar Müzesi! 2010 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan bu müzede tarihe dair çok sayıda belgeyi görme ve inceleme şansına erişebilirsiniz. Büyükada denildiği zaman akla Aya Yorgi geliyor. Aya Yorgi Kilisesi’ne dilediğiniz takdirde faytonlarla da çıkabilirsiniz. Ayrıca, Adakule ve Rum Yetimhanesi de yolunuzun mutlaka düşmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Büyükada; köşkleri ile ünlüdür. Reşat Paşa Köşkü ve İzzet Paşa Köşkü başta olmak üzere Büyükada’ya özgü köşkleri mutlaka gezmelisiniz. Ayrıca, hem piknik yapma hem de yüzme gibi eğlenceli aktiviteler de sizi bekliyor. İşin bir de yeme içme kısmı bulunuyor. Büyükada’da damak tadınıza uygun her yemeği bulabilirsiniz. Ancak, bilhassa balık yemeden Büyükada’dan dönmemelisiniz. Bunun yanı sıra, adanın meşhur dondurmacılarına da mutlaka uğramalısınız.

En İyi Büyükada Otelleri

Gelin, en iyi on Büyükada otel alternatifine bir göz atalım!

  1. Ada Palas Büyükada Butik Otel
  2. Sergüzeşt Otel
  3. Mimoza Otel
  4. AnastasiaMeziki Butik Otel
  5. Comfort Otel
  6. Çenar Konak
  7. Ascot Otel
  8. Elisa Butik Otel
  9. Splendid Palas Otel
  10. Nizam Butik Otel

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir