WhatsApp için Temmuz ayı içerisinde yapılan duyuruda, büyük bir güncellemenin yapılacağı belirtilmişti. Beklenen gün geldi ve WhatsApp güncellemesi yayınlandı.

WhatsApp kullanıma sunulduğu günden itibaren büyük bir ivme kazandı. Yapılan yeniliklerle piyasaya sunulduğu ilk güne göre büyük bir değişim yaşayan WhatsApp’ta yepyeni bir dönem başlıyor. WhatsApp büyük güncellemesi olarak adlandırılan güncelleme, kademeli olarak tüm kullanıcılara gönderilmeye başlandı. Temmuz ayında WhatsApp blog yazısı ile duyurulan güncellemede, okunmamış mesajların sıralanması, mesaj silme gibi pek çok yenilik kullanıcılara sunuluyor.

Messenger yeni güncelleme ile artık daha kullanışlı hale getirildi

WhatsApp güncellemesi özellikleri neler?

WhatsApp güncellemesinde öne çıkan detaylardan birisi dosya gönderme boyutu. Açıklamalara göre bundan sonraki süreçte uygulama üzerinden 2 GB’a kadar veri gönderimi yapılabilecek.

Mesajların iki taraftan da silinmesi konusunda ise süre uzatıldı. Herkesten sil özelliği mesaj gönderildikten 48 saat içerisinde etkin olacak. Kullanıcılar benden sil özelliğini kullandığında ise bu durumu saniyeler içerisinde geri alabilecek.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

WhatsApp gruplarındaki katılımcı sayısı da WhatsApp güncellemesiyle arttı. Bundan sonraki dönemde 512 kişi gruplara katılabilecek.

Okunmamış mesajlar için ara çubuğunun yanındaki filtre simgesini kullanmak yeterli olacak. Bu sayede kullanıcılar doğrudan okunmamış mesajları filtreleyerek okuma imkanı elde edecek. WhatsApp için yapılan duyuru ise şöyle;

54

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir