Google, Stadia adlı bulut oyun sistemini kapatmış olsa da oyun için farklı planlara sahip. Yapılan yeni tanıtımlarda oyun odaklı olarak yeni Chromebook modelleri tanıtıldı. İşte detaylar.

Kendi oyun akış hizmetini kapatma sürecinde olmasına rağmen, Google’ın bulut oyun beklentileri henüz sona ermiş değil. Şirket, bulutta oynamak için optimize edilecek bir dizi yeni ChromeBook’u duyurdu. Lenovo, Acer ve Asus ile bu konuda ortaklığa giden Google, 3 yeni Chromebook modeliyle sektöre giriş yaptı.  3 yeni modeller ise Acer Chromebook 516 GE, Asus Chromebook Vibe CX55 Flip ve Ideapad Gaming Chromebook oldu. Google’a göre bu üç bilgisayar, bulut oyunlar için özel olarak üretilmiş dünyanın ilk dizüstü bilgisayarları.

Acer, sürdürülebilirlik odaklı Chromebook Vero 514’ü duyurdu

Yeni Chromebook modellerinin özellikleri neler?

Yeni modellerde en büyük yükseltmeler ekranlarda görülüyor. 120 Hz+ yüksek çözünürlüklü ekranlar, isteğe bağlı RBG aydınlatmalı klavyeler, Wi-Fi 6 ve 6E desteği yeni modellerin ortak özellikleri.

Google, bilgisayar üreticilerinin yanı sıra Nvidia ile çalışarak Geforce Now’ın RTX 3080 katmanını Chromebook’lara getirdi. Böylece oyuncuların oyunları 1.600p’ye kadar çözünürlükte ve saniyede 120 kare hızında deneyimleyebilmesi sağlandı. Üstelik yeni modellerde Xbox Cloud Gaming Beta’yı da sunmak istiyor ve bunun için Microsoft ile ortak çalıştı. Ek olarak, üç Chromebook da Amazon’un Luna platformunu destekleyecek. Yeni modellerde yeni bir oyun bulmak oldukça kolay. Tek bir tuşa basarak oyun adını arayacak olan oyuncular, böylece zengin oyun içeriklerine ulaşarak yeni oyunların deneyebilecek.

Yeni modellerin tarihleri açıklanmadı. Ancak üç Chromebook’un da bu ay içinde çıkması ve 399 – 799 dolar arasında fiyatlarla satılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir