Acer yaptığı son tanıtımda Vero serisinin yeni üyesi Chromebook Vero 514’ü resmi olarak duyurdu. Şirket sürdürülebilirlik odaklı yeni modeliyle çok daha fazla özellik ve performans vaat ediyor.

2021 yılında Acer tarafından tanıtımı yapılan Vero serisi, şirketin Chrome OS tarafından desteklenen ilk modeli olmuştu. Bu alanda yeni modeller ile seriyi güçlendireceğini geçtiğimiz yıl açıklayan Acer, açıklamalarına paralel olarak bir yeni modeli daha tanıttı. Çevreye duyarlı tasarımına ek olarak geri dönüştürülmüş plastikler ile üretilen Vero modelleri, şirketin aynı zamanda çevreci programının da bir parçası.

Okyanuslardan toplanan plastikler, kullanılabilir kartonlar ve ambalajlar, geri dönüştürülmüş kağıtlar kullanılarak üretimi yapılan yeni dizüstü bilgisayarda üstelik kasada da boyama yapılmıyor. Ekran panelinin yüzde 99’unun geri dönüştürülebilir olduğunu açıklayan Acer, böylece sadece üretimde değil atıl duruma gelen cihazlarda da geri dönüşümün hedeflendiğini açıkladı.

Gaming Chromebook yolda

Chromebook Vero 514 özellikleri neler?

Chromebook Vero 514

Çevreci olmasının yanı sıra güçlü donanımlarıyla da dikkat çeken Chromebook Vero 514’te Intel tarafından geliştirilen 12. nesil Core i7 işlemciler kullanılıyor. 16 GB’a kadar artırılabilir RAM, 256 GB SSD depolama alanı gibi iddialı özelliklere sahip olan Chromebook modelinde sektördeki diğer rakiplere göre önemli iyileştirmeler sunuluyor. 14 inçlik bir ekran ile kullanım sunacak Vero 514 modelinde üstelik bazı pazarlara özel olarak dokunmatik ekran desteği de bulunacak.

Parmak izi okuyucusu, Full HD web kamerası ile dikkat çeken Chromebook Vero 514, Ekim ayı itibariyle raflarda yer almaya başlayacak. Cihazın etiket fiyatı ise 499.99 dolar olacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir