Verilerinizi sonsuza kadar saklayabileceğiniz en iyi bulut depolama ve bulut depolama hizmetleri nelerdir? Bulut depolama hizmetleri güvenli mi?

iCloud Drive nasıl kullanılır?

Zamanla bilgisayarlarımızda, disketlerimizde ve CD/DVD’lerimizde depolanan tüm dosyalarımızı harici sabit disklere ve ardından tüm flash bellek konumlarına taşımaya başladık. Ancak bugün, nereye gidersek gidelim dosyalarımızı ve belgelerimizi yanımızda götürebiliriz. Bunun nedeni bulut dosya depolama hizmetlerinden kaynaklanmaktadır. Bu hizmetler doğru kullanıldığında çok faydalıdır. Belli bir limitin ötesinde ücretsiz depolama hizmeti sunan birçok popüler firma bir süre sonra ücret talep edebilir.

Bulut depolama hizmetlerinin çevrimiçi olarak bu kadar popüler olmasının nedeni, her dosya, belge, veri vb. Her şeye istediğimiz zaman, istediğimiz yerden ulaşabiliyoruz. Ayrıca bulut depolama hizmetleri, sağladıkları platformlar arası destek sayesinde aynı anda birkaç cihaz üzerinde çalışırken çok faydalı olabilir.

Google, Gmail, Apple vb. En iyi ve en kullanışlı bulut depolama hizmetini seçmek, markanın kullanıcıları en kullanışlı hizmetleri seçebildiği için önemli bir konudur. Sayıları her geçen gün artan hizmetlerden size en uygun olanı seçmek giderek zorlaşıyor. Size yardımcı olmak için en iyi bulut depolama hizmetlerini bir araya getirdik.

Bulut depolama hizmetleri güvenli mi?

Birçok kullanıcı verilerini siber uzayda depolamak istediğinde şu soru ortaya çıkıyor: Gerçekten güvenli mi? Bu sorunun birkaç cevabı olabilir. Ancak bulut depolama şirketleri oldukça güvenilir güvenlik hizmetleri sunmaktadır. Çünkü bir veri ihlali işletmeler için büyük bir felaket olabilir. Veriler, bulut depolamada kişisel cihazlardan daha güvenli olabilir. Bunun nedeni, kişisel bilgisayarlar veya cep telefonları için güvenlik önlemlerinin bulut depolama hizmetleri sunan şirketlere göre daha az olmasıdır.

Ancak bu verilerin şirketler tarafından izlenip izlenmediği ise muamma. Şirketler, internet üzerinden depolama veya diğer birçok hizmeti sunduklarında sözleşme akdetmektedirler. Bu kullanıcı sözleşmelerini dikkatlice okumanızda fayda var. Bazı söylentilere göre bazı bulut depolama şirketlerinde terör saldırısı gibi eylemleri önlemek için verileri izleyen algoritmalar bulunuyor. Ancak bunun kesin bir kanıtı olduğunu söyleyemeyiz. Ama kesin olarak söyleyebileceğimiz bir şey varsa o da sanal dünyada hiçbir verinin yüzde 100 güvenli olamayacağıdır.

En iyi bulut depolama hizmetleri

  • Google Drive

iOS için Google Drive indir

Android için Google Drive indir

  • Dropbox

iOS için Dropbox indir

Android için Dropbox indir

  • Box
  • iCloud Drive
  • OneDrive

Android için OneDrive indir

iOS için OneDrive indir

  • MEGA

Android için Mega indir

iOS için Mega indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir