Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony, yılın üçüncü çeyreğine dair veriler paylaşarak PlayStation 5’in çip krizi sorunundan ne kadar etkilendiğini bir kez daha gösterdi. Şirket son 3 ay içerisinde 3,9 milyon adet satış yaparak toplam sayısını 17,3 milyona kadar çıkardı. PlayStation 4 için aynı dönem içerisinde olan satış sayısı 20,2 milyondu. 

Kasım 2020 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan PlayStation 5, bugüne kadar milyonlarca satmış olsa da koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan çip krizi, Sony’yi de önemli oranda etkiledi. PlayStation 5 stokları bulmak bugün dünya genelinde hala zor bir durumda, PlayStation 5’in başarısında da kendisini gösterdi. Sony, bugün yapmış olduğu açıklamada mali yılının üçüncü çeyrek verileri ile bunu somut bir şekilde gösterdi. Konuyla ilgili olarak açıklanan verilere göre Sony, 3 ayda toplam 3,9 milyon adet PlayStation 5 satışı gerçekleştirdi. Bu sayede satışı yapılan toplam PlayStation 5 sayısı, Kasım 2020’den bu yana 17,3 milyona çıkmış durumdadır.

Talebin yüksek olmasına rağmen PlayStation 4’ten daha az satıldı

12 1

PlayStation 5’in son çeyrek dönem içerisindeki satış rakamları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre önemli bir miktarda düşüş yaşamış oldu. Sony, geçtiğimiz yılın aynı dönemi içerisinde toplam olarak 4,5 milyon adet PS5 satışı yapmayı başarmıştı. Şirket, kazanç çağrısı toplantısında sayıda yaşanan bu düşüş, tedarik zincirinde yaşanan olumsuzluklar ve özellikle de çip krizi sebebiyle yaşanan bileşen kıtlığı da bağlandı. İşin kötü yanı ise şirketi bu durumun devam etmesini beklediğini dile getirdi. 

Oyun odaklı Chromebooklar yakında çıkabilir

Sony’nin PlayStation 5’i, verilere bakıldığında esasında şirketin en başarılı konsolu olmaya adaydı ki konsola olan talep ve oyun sektörünün büyümesi de esasında bu durumu destekler niteliktedir. Ancak sayılar PlayStation 4 ile karşılaştırıldığında ortaya çip krizinin ve tedarik zinciri sorunlarının Sony’yi ne kadar derinden etkilediği bir diğer anlamda görülüyordu. Sony, PlayStation 4’ü çıkardığı bu dönem içerisinde PS5 ile aynı zaman diliminde 20,2 milyon adet satış yapmayı başarmıştı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha verimli bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir