Her yıl içerisinde hangi uygulamaların en iyi olduğunu belirlemek için sosyal medyalarının oldukça faydalı olduğu gerçeği göz ardı edilemez. Ancak her ne olursa olsun en çok hangi uygulamaların indirileceğine kullanıcılar karar verir. 

2021 yılının en çok indirilen uygulaması olma mücadelesinde başarılı olmak için devam eden pek çok uygulamanın olduğu da bildirildi. Facebook, Telegram, WhatsApp, YouTube ve TikTok arasından hangi uygulamanın galip geleceği ile ilgili olarak zorlu bir mücadele verdiği görülüyor. En iyi Google Play ve Apple App Store uygulamalarının 566 milyon indirme ile Instagram takip etti. 2. sırada yer alan Facebook 474 milyon, WhatsApp ise 444 milyon indirme ile 4.sırada yer alıyor. 

Bilgisayar dünyasında 2021 yılında neler yaşandı?

Sensor Tower’dan konu ile ilgili olarak bir farklı rapor, dünya genelindeki uygulamalar için yapılan tüketici harcamalarının bu yıl içerisinde 133 milyar dolara çıkacağı dile getiriliyor. Bu, tüketici harcamalarında neredeyse %20’lik bir büyüme ile geçtiğimiz yılın grafiğine göre büyüme noktasında oldukça büyük bir eğriden söz ediliyor. 2021 yılı boyunca, TikTok platformunun geçtiğimiz yıla göre yaklaşık olarak %67 oranından daha dazla olan 2 milyar civarında bir gelir elde ettiğinden söz ediliyor. App Figures istatistiklerine bakmak gerekirse, milenyum kuşağının en çok tercih ettiği platformlardan biri olan Instagram ve Z kuşağı, pandemi ve dünyada yaşanan olaylardan dolayı liderlik panosunda 2. sıraya adını yazdırdı. Bu uygulama pandemi süreci boyunca kişilerin adeta yaşadığı, kendini ifade ettiği ve güvende hissettiği bir ortamdı. 

29 4

Sosyal medyalar büyük bir mücadele içerisinde

Facebook ve WhatsApp, Instagram da ilk 5’te olmak üzere 3. ve 4. sıraya adını yazdırdı. Meta’nın mobil medya platformları üzerinde oldukça güçlü bir hakimiyeti olduğunu söylemek mümkündür. Telegram platformunun bu yıl içerisinde 500 milyondan daha fazla aktif kullanıcı ile ilk 5’e adını yazdırarak önemli bir ilerleme kat etti. Snapchat (328 milyon indirme), Facebook Messenger (322 milyon indirme), Zoom (309 milyon indirme), Capcut (223 milyon indirme) ve Google Meet (210 milyon indirme) gibi platformda listenin ilk 10’ununda yer alıyor. Şimdi ise bu uygulamaların geleceğini, gelecek yıl içerisinde hangilerinin en üstte yer alacağını tahmin etmek gerekirse TikTok, kullanıcılarında kademeli bir şekilde büyük bir artış elde etmesinden dolayı Facebook ve TikTok’un gelecekteki yıl gerileyeceği düşünülüyor, VR ve Facebook’un adeta devrim yaratan metaverse konsepti de insanların gelecek yıl içeresinde ilgileneceği bir alandır. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir