Teknoloji üreticisi Xiaomi, yapmış olduğu açıklamalar ile desteğini keseceği yeni akıllı telefon modellerini açıkladı. Yaşanan pandemi ile beraber akıllı telefon pazarı maddi açıdan etkilenmişken, üretici markalar geliştirmeleri ve üretimlerini sürdürüyorlar. Çinli üretici marka olan Xiaomi ise yeni Android güncellemesi ve MIUI 13 arayüzü üzerinde çalışmalarını devam ederken, desteğini kestiği yeni yedi akıllı telefon modelini daha açıkladı. Android’in başlangıcından farklı olarak günümüzde Android OEM’ler uzun bir yazılım desteği sağlama eğiliminde bulunuyor. Bu eğilimin olmaması durumunda ise şirketler birçok kullanıcı kaybedebiliyor. Bu sebeple birçok OEM hem donanım hem de yazılım parçalar ile uzun bir süre destekleniyor.

Xiaomi 7 modele daha desteğini kesiyor

1

Xiaomi ise yazılım desteği konusunda iyi iş yapan markalar arasında yer alırken, sayısız Xiaomi akıllı telefon ve Redmi modelleri için güncelleme sunuyor. Ancak şirketin yaptığı açıklamalar ile Xiaomi Mi Mix 3 5G, Redmi 6 Pro ve diğer cihazlar için satış sonrası hizmet ve desteğini tamamen sonlandırıyor. Şirket yapmış olduğu açıklama ile bu cihazlar için hizmet durdurulduğunu resmi olarak duyurdu. Resmi bakım ve satış sonrası servisi artık bu Xiaomi ve Redmi modelleri almayacaklar.

  • Mi Max 3 (5G)
  • Xiaomi Mi Discovery Edition (şeffaf)
  • Mi 8 Screen Fingerprint 
  • Xiaomi Mi Mix 3 (5G)
  • Xiaomi Mi Play
  • Xiaomi Redmi S2
  • Xiaomi Redmi 6 Pro

Şirketin yapmış olduğu duyuruya göre artık bu modeller için satış sonrası servis ile yedek parça tedariği de yapmayacak. Diğer yandan bakım malzemelerinin yasal tedarik süresi aşması problemi de bulunuyor. Bu noktada Xiaomi satış sonrası hizmetleri, kullanıcılara bakım ve satış sonrası hizmetleri sunmayacak. Raporlara göre ise bazı kullanıcılar MIUI 13.5’i beklerken, MIUI 14 geliştirmeleri de devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir