Yıllar önce Huawei ve Samsung başta olmak üzere Android ürün üreticileri, iPhone cihazlarından atmış oldukları tweetlerle gündeme gelmişlerdi. 

Bu olaylara ithafen Elon Musk, “Twitter for iPhone” etiketlerini kaldıracaklarını bildirdi. Twitter CEO’su Elon Musk, daha öncesinde bazı çalışanların ceza almasına neden olan Twitter özelliğini kaldıracağını aktardı. Platformlardan atılan tweetin hangi cihazlardan atıldığı artık belli olmayacak. 

Elon Musk: “Anlamsızca yer kaplıyor”Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter for iPhone/Android etiketini ekran alanından çaldığı gerekçe göstererek kaldıracağını aktardı. Aynı zamanda Twitter’a bu özelliğin neden getirilmesiyle ilgili kimsenin herhangi bir bilgisi olmadığını belirtti. Cihaz hakkındaki bilgiler iPhone’dan Android işletim sistemli akıllı cep telefonların tanıtımlarını yapan çalışanları ortaya çıkarmak adına birkaç kez daha kullanıldı. Örnek vermek gerekirse, 2019’da bir Huawei çalışanı, takipçilerine mutlu yıllar yazan bir tweet attı fakat paylaşımı iPhone cihazından yaptı.

Atılan tweetin ekran görüntüsü viral oldu ve söz konusu çalışanlar Huawei markasını olumsuz etkilediği için cezalandırıldı. Bir diğer örnek ise, Samsung çalışanlarının iPhone akıllı cihazlarını kullanarak tweet atmasıdır. Sadece markalar değil ünlü olan kişiler de pek çok kez Android akıllı cep telefonlarının tanıtımını yaparken, “Twitte for iPhone” etiketiyle gündeme geldi. Cihazlar hakkında bilgi veren etiketlerin ne zaman kaldırılacağı şu an için bilinmiyor ancak kaldırılacağına dair Musk tarafından açıklama yapıldı.

Android 13 Go Edition sürümü duyuruldu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir