Bitcoin alım satım platformu olan BtcTurk, girişim alanında yatırım yapmak için BtcTurk Girişimi isimli bir şirket kurduğunu duyurdu. Şirket, BtcTurk Grubu’nu CVC (kurumsal girişim sermayesi kolu) olarak faaliyet gösterecek.

BtcTurk Girişim ilk olarak, güçlü bir takımı olan, yurt içinde ve yurt dışında teknoloji odaklı çalışmaları olan ve geleneksel endüstrileri  yenilikçi yaklaşımla değiştirme gücü olan büyüme potansiyeli yüksek girişimlere odaklanacak. Şirket, tohum devresini tamamlayan, erken ve büyüme aşamasında olan girişimlere yatırım yapacak.

Yatırımda önceden belirlenmiş bir çıkış süresi bulunmamakta. BtcTurk Girişim’in amaçlarından biri de yeni nesil self servis finansal hizmetler grubu olma yolculuğunda sinerji ve değer oluşturulabilecek şirketlere yönelik stratejik yatırımlar da bulunmak.

623aaa524e3fe115b4626668

BtcTurk tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, önümüzdeki 2-3 yıllık vadede 500 milyon TL’yi aşkın kaynağı yatırıma yönlendirmeyi planlıyor. Yapılacak olan yatırımlar ise her bir girişim için potansiyeli ve ihtiyacına göre belirlenecek. BtcTurk Girişim, yapılacak yatırımlarda  geleneksel girişim sermayesi yaklaşımından farklı olarak yatırımlarda çoğunluk hisseye sahip olmayı hedefliyor.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri yatırım hisseleriyle ilgili yaptığı açıklamasında:

 “Yatırımlarımızda çoğunluk hisseye sahip olmanın stratejik karar verme sürecine aktif olarak katılmamıza, operasyonel iyileştirmeleri yönlendirmeye ve uzun vadeli değer yaratmak için yönetim ekipleriyle yakın çalışmamıza olanak sağlayacağına inanıyoruz. Bununla birlikte BtcTurk Grubu olarak finansman ve network desteği dışında özellikle teknoloji alanındaki tecrübe ve kaynaklarımızın, yatırım yaptığımız portföy şirketlerimiz için çok değerli bir varlık olabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Şirketin ilk yatırımı

Açıklamlara göre şirket ilk yatırımını bir yazılım şirketi olan Infoset’e yaparak çoğunluk hissedarı oldu. BtcTurk, ülkemizin önde gelen yazılım şirketlerinden biri olan Infoset’in geliştirdiği yenilikçi çözümlerinden, yeteneklerinden yararlanmayı hedefliyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir