Son günlerde ülke genelinde yasaklanan Telegram yasağında yeni bir karar alındı. Yasak sadece iki gün sürdü.

New York Times’ın bildirdiğine göre, Brezilya Yüksek Mahkemesi geçen Cuma günü mesajlaşma uygulaması Telegram’ı mahkeme kararlarını ihlal ettiği için yasakladıktan sonra bugün yasağı bozdu.

Mahkeme, Telegram’ın ülkedeki sahte haberlerin gizlenmesine yardımcı olmak için paylaşılan içeriğin kaldırılması ve bir Bolsonaro aktivisti ve destekçisi olan Alan dos Santos da dahil olmak üzere, hesap silme de dahil olmak üzere sahte haberler yaymakla suçlanan kararında birkaç değişiklik yapmasının ardından yasağı kaldırdı.

Telegram, Brezilya hükümetine söz verdi

Ayrıca Telegram, gönderileri sahte haberlerle etiketleme ve yalnızca gerçek bilgiler içeren içeriği tanıtma sözü verdi. NYT, çalışanlarının Brezilya’daki en popüler 100 kanalı izlemesine de izin verecek. Platformda 1,1 milyondan fazla abonesi bulunan Telegram, şu anda polis belgelerini sızdırmak ve geçmişte yanlış bilgi yaymakla suçlanan aktivist Allan dos Santos’un hesaplarını silmeyi kabul etti.

Telegram yeni özellikleriyle WhatsApp’ı geride bırakabilir

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexander de Morris, Başkan Bolsonaro’ya karşı, sadece iki gün süren yasağı emreden kişi oldu. Telegram başkanı Pavel Durov, şirketin daha önce bunu yapamayacağını açıkladı. Görünüşe göre sorun şirket yanlış e-postayı kontrol ettiği için Brezilya Yüksek Mahkemesi’nden gelen e-postaları göremedikleri için daha erken harekete geçemediğinden kaynaklanmış

Brezilya’da asılsız haberlerin yayılması nedeniyle Telegram yasağı

Brezilya telgrafının yasaklanacağına dair spekülasyonlar gelecekte bitmese de, toplumun gelecekte bazı düzenlemelerle karşımıza çıkacağı açık.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir