Apple’ın AB düzenlemeleri ile varsayılan tarayıcı sisteminde değişikliğe gitmesi, Brave için olumlu sonuçlar verdi. İşte şirketin son açıklaması…

Apple, Avrupa Birliği’nin “Dijital Piyasalar Yasası” il uyumlu olarak iOS’ta kapsamlı değişikliklere imza attı. Bu değişiklikler arasında Safari dışındaki tarayıcılara da eşit şans vermeye başlayan Apple, böylece kullanıcıların daha kolay bir şekilde farklı tarayıcıları denemesinin önünü açtı. Yeni gelişme sonrasında önemli bir açıklama Brave’den geldi.

iOS 17.4 ile Şartlar Değişiyor

iPhone kullanıcılarını iOS 17.4 güncellemesi sonrasında farklı bir ekran bekliyor. AB’deki kullanıcılar Safari’yi açıktan sonra varsayılan tarayıcı olarak seçim yapması isteniyor. Tarayıcı seçeneklerinde Firefox, Opera, Chrome, Brave ve Microsoft Edge gibi popüler tarayıcılar yer alırken Brave bu güncellemeden olumlu dönüşler almış durumda.

Brave’dan Apple’a Taş: İndirmeler Arttı
Brave’dan Apple’a Taş: İndirmeler Arttı

Gizlilik odaklı Brave Browser, 2024 Ocak ile Mart ayları arasında günlük 7500 ile 10.000 arasında indirme ortalamalarına sahipti. Brave için yapılan resmi açıklamaya göre iOS 17.4 yayınlanmasının ardından bu rakamlarda ciddi bir artış kaydedildi. Güncellemeyi alan kullanıcıların Brave tarayıcısına mobilde öncelik verdiği görülürken ilgi sonrasında yükleme sayısı 11.000 barajına ulaştı ve ortalamayı geçti.

Brave, Apple’a İstatistiklerle Yanıt Verdi

Açıklamasıyla Apple’a bugüne kadarki tavrı nedeniyle bir nevi tepki gösteren Brave, “Tekel savunucuları her zaman tekellerin ürünlerinin daha iyi olduğunu iddia ediyor. Ancak gördüğünüz gibi, kullanıcılar iOS’ta tarayıcılarını seçme özgürlüğüne sahip olduklarında, Safari’ye bir alternatif seçmeye daha meyilli oluyorlar.” dedi.

Bundan sonraki süreçte Apple, 5000 indirmeyi aşan tarayıcıları, tarayıcı seçim listesine ekleyecek. Bu listede 5000 indirme barajını aşan en çok indirme sayılarına göre ilk 11 tarayıcıya yer verilecek. İstatistikler ise yıllık olarak güncellenecek. Bu durum ise başlangıç aşamasında sadece AB ülkelerinde geçerli olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir