2022 yılının ilk yarıyılında yatırımlarıyla öne çıkan Boğaziçi Ventures’in son yatırımı Perculus için oldu. Son yatırım ile 2022 ilk yarısında 18 yatırım yapılmış oldu.

 Yeni nesil teknoloji ürün ve hizmetlere odaklanan Boğaziçi Ventures, 2022 yılında 18 yatırım yaparak dikkat çekti. Son yatırım Perculus’a gelirken uzaktan eğitime odaklanan Perculus böylece pazardaki gücünü arttırmak adına önemli bir destek aldı. Girişime yapılan yatırım 400 bin dolar oldu.

Pandemi dönemi ile öne çıkan uzaktan eğitim sisteminde yeni nesil dijital eğitim aracı olarak pazardaki yerini alan Perculus, yaptığı başarılı çıkış ile Boğaziçi Ventures’in desteğini de lamayı başardı. 2008 yılında temelleri atılan girişim, pandemi dönemindeki trend ile ivme kazandı. Kullanıcı yönetimi, raporlama gibi veri ile çalışmayı ön plana çıkaran ve eğitimciler için uzaktan yönetimi kolay hale getiren Perculus, öğretmenler için eğitimde de eksiksiz çözümler sunuyor.

Boğaziçi Ventures yatırımdan memnun

Boğaziçi Ventures Perculus’a yatırım yaptı
Boğaziçi Ventures Perculus’a yatırım yaptı

Yeni yatırım ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Boğaziçi Ventures İcra Kurulu Başkanı Barış Özistek, “Özellikle pandemi sonrası artan online etkileşim alışkanlıklarına eğitim alanında üst düzey çözümler sunan Perculus, kısa sürede global arenada kendi sektörünün önemli oyuncularından biri konumuna gelecektir” dedi.

Boğaziçi Ventures yatırımı için düşüncelerini dile getiren ve girişimin geleceğine yönelik açıklamalarda bulunan Enocta CEO’su Ahmet Hançer ise “Edtech genel olarak dünyadaki önemli yatırım alanlarından biri;bizim de bu alanda birçok girişimimiz ve yatırımımız var. Gerek pandemi sürecinde Perculus’un yoğun bir şekilde kullanımı, gerekse eğitim dikeyindeki önemli bir ihtiyacı karşılaması Perculus’a yatırımları artırmamızdaki en önemli etken oldu. Perculus bizim çok inandığımız bir ürün, bu nedenle şirketleşmesi ve yoluna odaklanarak devam etmesi en büyük arzumuzdu” dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir