BMW, Leipzig kampüsünde elektrikli otomobillerinde kullanmak için üretimini yapacağı bir batarya üretim tesisi kurduğunu açıkladı. BMW, elektrikli otomobil pazarındaki etkisini genişletme amacıyla faaliyetlerini hızlandırdı. Şirket, Leipzig kampüsünde elektrikli araçlar için özelleştirilmiş bataryaların üretimini gerçekleştirecek bir tesisin kurulduğunu duyurdu.

elektrikli araclar icin yeni otv duzenlemesi yururluge girdi

BMW, elektrikli otomobillerinde kullanmak için batarya tesisi kurdu

BMW, 1.7 milyar dolarlık yatırım yaparak, Güney Carolina’da bulunan üretim tesisiyle birlikte elektrikli araç endüstrisinde büyük adımlar atarak rekabette öncü isimlerden olmak istiyor. Şirket, elektrifikasyon stratejisini güçlendirme yolunda adımlar atmaya devam ediyor. Yeni batarya tesisinin kuruluşuyla birlikte, tamamen elektrikli Mini Countryman için özelleştirilmiş pil üretimini gerçekleştireceğini duyurdu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan yetkililer,

 “Leipzig tesisimiz güç kazanmaya devam ediyor. BMW i3’ü üreterek BMW Group’un elektromobilite alanında öncüsü olduk. Şimdi, e-bileşen üretiminin geliştirilmesi ve Mini Countryman’in yakında piyasaya sürülmesiyle gelecek yeniden şekilleniyor” 

sözlerini dile getirdi.

Yapılmış olan açıklamaya göre şirket, yatırım yapmış olduğu batarya tesisinde aynı zamanda sürdürülebilirlik açısından da öncelik verecek. 3.000 kilovat (kW) güneş panellerine ship olan ve 5.700’den fazla ağaç ile çevresi donatılmış olan BMW’nin yeni tesisi, minimum karbon ayak izini hedeflemeyi planlıyor.

Tesisin kuruluş sırasında ilk aşaması 2024 yılının yarısına kadar tamamlanmış durumda olacak. Tesis, yüksek voltajlı pil bileşenlerini  içerisinde barındırırken aynı zamanda da BMW’nin EV lojistik tesisi olarak görev yapacak. 

BMW

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir