ABD’deki binaları yeşillendirmek için çalışan iklim teknolojisi girişimi BlocPower, 150 milyon dolarlık yatırım aldı.

ABD’deki binaları yeşillendirmeye odaklanan bu girişim modeli BlocPower, 150 milyon dolar yatırım aldı. New York merkezli olan bu girişim, ev sahiplerine yeşil enerjiye geçme imkanı sunuyor. Evlere elektrikli ısıtma ve soğutma sistemlerini kuruyor. Ya da bu sistemleri kiralıyor. Birçok binayı dönüştürdü ve daha fazlasını yapmak için çalışmalarını yürütüyor. Goldman Sachs liderliğinde düzenlenen tura Microsoft Climate Innovation Fund, Credit Suisse, Builders Vision, New York State Ventures, Unreasonable Collective, Kimbal ve Christina Musk, Gaingels, Van Jones, Kapor Capital, My Climate Journey, Tale Venture Partners ve NBA süper yıldızı ve girişimci Rusell Westbrook katıldı.

2014 yılında kurulan bu girişim modeli Abd şehirlerini yeşillendirmeye odaklı bir iklim teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Kurulduğu günden bu yana 5.000’i aşkın konut konut, ticari bina ve ibadethanenin projesi tamamlandı. BlocPower, temiz enerji projelerinin analizi, kiralanması, proje yönetimi ve izlenmesi için kendi yazılımlarını kullanıyor. 

İklim odaklı çalışmalarına devam ediyor 

BlocPower CEO’su Donnel Baird, “2014’ten beri BlocPower, Amerika’nın kentsel görünümünü karbondan arındırmaya, yeşil ekonominin iş gücünü geliştirmeye ve yetersiz hizmet alan savunmasız topluluklara iklim adaleti getirmeye odaklı çalışmalarını yapıyor. Şehirde yaşayan halkın yaşam kalitesini artırırken iklim kriziyle de savaşıyoruz. Goldman Sach’tan sağlanan finansman, Amerika genelinde binada bulunan karbonsuzlaştırmayı hızlandırmamızı sağlayacak. Birisi değişiklik yapmak istediğinde, hiçbir şeyin en iyi şekilde planlanmış planlara göre sonuçlanacağını bilemez.” dedi. Yeni yatırım, BlocPower’ın tescilli alt oluşumu olan Saas analitik platformunu geliştirmesini sağlayacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir