Warcraft serverlerin büyük bir merakla beklediği, “World of Warcraft Mobile” oyunu iptal edildi. Üç senedir aralıksız bir şekilde geliştirme aşamasında olan oyun yayımlanmayacak. İşte detaylar;

Efsane oyun Warcraft’ın mobil sürümü geliyor

Oyun sektörü geliştikçe ve kullandığımız telefonların özellikleri arttıkça mobil oyun sektörü, oyun pazarında daha da etkili olmaya başladı. Bu da oyun şirketleri için ellerindeki oyunları mobile taşımak adına hem yeni bir fırsat, hem de yeni bir risk eşiği oluşturuyor. Şirketlerin oyunları piyasaya sürmeden önce kusursuz hale getirmesi gerekiyor. Yaklaşık üç senedir World of Warcraft oyunu üzerinde çalıştığı bilinen Blizzard oyunu iptal etti.

Gelen sızıntılara göre şirketin bu kararı almasındaki neden birlikte çalıştığı şirket ve şartlarda ortaya çıkan anlaşmazlıklar.

Blizzard’ın World of Warcraft planları sekteye uğradı

Aslında son dönemlerde mobil oyun sektöründe Blizzard beklediği başarıyı yakalayamasa da şirket bu sene önemli yatırımcılardan destek almayı başarmıştı. Geçtiğimiz dönemlerde yine Warcraft evreninde geçen ‘Archlight Rumble’ isimli bir oyun duyuran şirket yakın zamanda bu oyuna ek olarak bir başka yapımla daha oyunseverlerin karşısına çıkacakmayı hedefliyordu ki durum şirketin isteklerinin dışına çıktı.

Bloomberg’de yayımlanan habere göre Blizzard ve NetEase, World of Warcraft evreninde geçecek yan oyunu olarak geliştirilen Neptune olarak isimlendirilen proje iptal edildi. Eğer yayımlansaydı oyunda oyuncular bir önceki oyunda olduğu gibi yine tek bir karakteri yönetecekti ama evrenin farklı bir dönemine şahitlik edebileceklerdi.

Merakla beklenen oyunun neden iptal edildiğine dair iki şirketten de resmi açıklama gelmiş değil. Ancak şirket içinden bazı kaynaklara göre taraflar şartlar konusunda anlaşmazlıklar yaşadı. Uzun toplantıların ardından beklentilerde ortak bir noktada buluşulamayınca şirketler anlaşmayı bozarak oyunu iptal etme kararı aldı. Hatırlarsanız daha önce bu iki şirketin Pokemon Go benzeri bir oyun üzerinde çalıştığı ama sonra yaşanan sıkıntılar nedeniyle oyunu iptal ettiği de söylenmişti.

Bunların yanı sıra Hearthstone ile başarılı bir süreç geçiren Blizzard, geçtiğimiz aylarda Diablo Immortal’ı oyuncuların beğenisine sunmuştu. Şirketin oyunlardan gelir sağlama şirketi tartışmalı olsa da oyunlar, oyuncuların onayını almayı başarmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir