BlackBerry, 4 Ocak’ta mobil ağlar ve cep telefonlarında WiFi üzerinden sunulan hizmetleri artık desteklemeyeceğini duyurdu.

Güvenlik, tasarım ve iş odaklı yapısıyla telefon pazarında güçlü bir yer edinen BlackBerry, uzun yıllardır iş adamlarından çok gençlerin ilgi odağı oldu. 2016 yılında cep telefonu bölümüne resmi olarak havlu atan şirket, telefon üretimini durdurdu.

BlackBerry üretimi durdurdu

BlackBerry, 2015 yılında kendi markası altında son akıllı telefonunu piyasaya sürdü ve adını ve yazılımını diğer üreticilere lisansladı. Şirket geçtiğimiz günlerde telefonda desteklediği temel hizmetleri sonlandırmaya karar verdiğini duyurdu. BlackBerry telefonlar, hücresel ağlar için desteği kaybeder.
Şirket, mobil ve WiFi özelliklerinin artık cep telefonlarında desteklenmediğini ve SSS sayfasında yayınlandığını duyurdu. BlackBerry, 4 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni bir kararı duyurdu:

BlackBerry akıllı telefonlar piyasaya geri dönmeye hazırlanıyor

BlackBerry 7.1 OS ve önceki sürümleri, BlackBerry 10 yazılımı, PlayBook OS 2.1 ve önceki sürümleri için eski hizmetler 4 Ocak 2022’den sonra kullanılamayacak. Bu tarihten itibaren, operatör veya Wi-Fi bağlantıları aracılığıyla bu eski hizmetler ve yazılımlar, veri, telefon görüşmeleri, SMS ve 9-1-1 işlevleri dahil olmak üzere artık güvenilir bir şekilde çalışmayacaktır.


BlackBerry, mobil işletim sisteminin ilk sürümünü 1999 yılında BlackBerry OS adı altında yayınladı. Mayıs 2011’de şirket, Java tabanlı platformların yedinci nesli olan OS 7.0’ı duyurdu. 2011’in sonunda, NFC, internet paylaşım noktaları ve BB-Tag gibi yeni özellikleri desteklemek için OS 7.1 güncellemeleri mevcuttu.

Unix tabanlı QNX platformunu temel alan yeni nesil mobil işletim sistemi BlackBerry 10, 2013 yılının ilk çeyreğinden itibaren piyasadaki telefonlara dahil oldu. Ancak şirket telefon işinden çekildi ve aynı zamanda beklemeye aldı. Dolayısıyla 4 Ocak’ta yürürlüğe girecek karar çok az sayıda insanı etkileyecek.
BlackBerry, yasaların gerektirdiği durumlarda kişisel bilgilerinizi tutacağını ve artık gerekmediğinde sileceğini söyledi. Ayrıca BBM Enterprise ve BBM Enterprise for Individual Use (BBMe) hizmetlerini diğer platformlarda sunmaya devam edeceğini duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir