Son dönemde 8 milyar TL’yi aşan mobil cihazlar ve mesajlaşma için patent haklarının satışıyla ortaya çıkan BlackBerry için uzun zamandır beklenen haber geldi.

BlackBerry, 2010 yılından bu yana geçirdiği köklü değişimleri yaşamadan bu sektörde kilo vermiş firmalardan biridir. Bir zamanlar sektörün en başarılı firmalarından biri olan üretici artık çok geride. Aslında son dönemde şirketin geleceğini doğrudan etkileyen bazı önemli gelişmeler oldu. İşte detaylar…

BlackBerry için 5G akıllı telefon bir rüya oldu

Hatırladığınız gibi şirket, geçtiğimiz aylarda BlackBerry 7.1 OS ve öncesi, BlackBerry 10, PlayBook OS 2.1 ve önceki sürümlerini piyasaya sürdü. Daha önceki işletim cihazları için destek kaldırıldı. Bir süre sonra şirket, mobil cihaz patentini satma kararı aldığını ve 8 milyar liranın üzerinde parayı Catapult IP Innovations’a duyurdu.

Bunun ardından şirketin OnwardMobility ile 5G özellikli BlackBerry modelleri üretmek için yaptığı 2020 lisans anlaşmasının feshedildiği ve beklenen cihazların asla piyasaya sürülmeyeceği iddiaları ortaya çıktı. Öte yandan OnwardMobility’nin kapatılması nedeniyle anlaşmanın bozulduğuna dair söylentiler de vardı.

BlackBerry akıllı telefonlar piyasaya geri dönmeye hazırlanıyor

Bu yakın zamanda doğrulandı. OnwardMobility yaptığı açıklamada, 5G destekli BlackBerry projesinin resmen öldüğünü duyurdu. OnwardMobility açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

OnwardMobility’yi ilk başlattığımız günden bu yana bize verdiğiniz muazzam destek için hepinize teşekkür etmek istiyoruz. Bununla birlikte şirketin kapanacağını duyurmamızın yanı sıra artık fiziksel klavyeli ultra güvenlikli bir akıllı telefon geliştirme işinde olmayacağımızı büyük bir üzüntüyle ifade ediyoruz.

Yolun sonu, BlackBerry için OnwardMobility’nin kapatıldığının duyurulmasıyla geldi. 8 milyar TL’lik patenti satan ve uzun süredir sessizliğini koruyan şirketin yakın zamanda akıllı telefon sektöründe herhangi bir adım atması beklenmiyor.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir