Black Shark 5 serisi için resmi açıklama yapılmasa da yapılan yeni paylaşımlar yakın tarihte modellerin tanıtılacağını gösterdi. Çok yakında piyasaya çıkacak modeller Snapdragon 8 Gen 1 ve Snapdragon 870 işlemcilerden güç alacak. 3C sertifikasını geçmesi ile birlikte resmi sürecin büyük oranda tamamlandığı görülen Black Shark 5 serisi için bazı özellikler de sertifika süreçleriyle ortaya çıktı.

Black Shark 5 serisi özellikleri neler?

120W hızlı şarja yer verilen Black Shark 5 serisi, oyun telefonlarında şarj için yeni standardın belirlendiğini de gösteriyor. Zira Redmi K50 Gaming Edition, REDMAGIC 7 serisi ve Lenovo Legion 3 serisinde 120W hızlı şarjı desteklenmeye başlanmıştı.

Digital Chat Station’da yer alan önceki sızıntılarda Black Shark 5 serisinin iki modelden oluşacağı belirtilmişti. Black Shark 5 ve Black Shark 5 Pro olarak adlandırılacak yeni modellerde yüksek donanımlar kullanılacak.  Standart Black Shark 5 modelinde; 6.67 inç FHD+ yüksek yenileme hızına sahip AMOLED ekran, 12 GB RAM, Snapdragon 870 işlemci 4.650 mAh batarya yer alacak.

Black Shark 5 Pro modelinde ise 6.67 inç FHD+ yüksek yenileme hızına sahip AMOLED ekran, Snapdragon 8 Gen 1, 13MP ön kamera, 108MP ana kamera yer alacak. 163.86×76.53×9.8mm ölçülerinde ve 226g ağırlığında olacak Black Shark 5 Pro, standart versiyona göre daha iyi bir performans sunacak.

Tencent Group tarafından Black Shark markasının satın alma iddiaları konuşulurken Black Shark 5 serisi hakkında yaşanan bu gelişmeler sektörde dikkat çekti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir