Sık sık seyahat edenlerin adeta hayatını kurtaracak özelliklere sahip olan Blablacar uygulaması kullanıcılar zaman zaman otobüs bileti almaktan kurtarıyor. Özellikle otostop çekerek seyahat etmekten keyif alarak gezen akıllı cihaz kullanıcıları kendine mutlaka Blablacar ya da buna benzer uygulamalardan edinmeliler. Adeta birçok farklı konuda seyahat işlemlerinizi kolaylaştıracak olan buna benzer uygulamalar arasından en iyilerini sizin için derledik. Seyahat etmek artık eskisinden daha sıkıntılı bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Şöyle ki son dönemlerde ciddi oranda artış gösteren uçak biletleri insanları artık otobüs ve tren yolculuğu yapmaya zorluyor. Fakat şöyle bir durum var ki uçak bileti kadar olmasa da otobüs biletleri de oldukça pahalı fiyatlardan satılıyor. Buna ek olarak yakıt fiyatlarının da artması ile özel araca sahip olan kullanıcılar dahi uzun mesafeli yolculuklarını nasıl yapacaklarını düşünüyorlar.

Android için BlaBlaCar indir

iOS için BlaBlaCar indir

Gelişen teknolojik ögeler seyahat konusunda da kullanıcının yanında. Teknolojik ögeleri kullanarak hem daha ucuza seyahat edecek hem de yeni insanlar ile tanışarak sosyal çevrenizi genişleteceksiniz. Bunu tabi ki Blablacar ve buna benzer uygulamalar ile beraber yapabilirsiniz. Peki Blablacar nedir? Aynı yere seyahat edecek kişileri bir araya getirerek beraber seyahat etmelerinde yardımcı olan ve ülkemizde de oldukça yaygın olarak kullanılan bir seyahat uygulamasıdır. 

Blablacar ve benzeri uygulamalar

Timeset

8

Timeset, ilk geliştirildiği anda bir tür sosyal medya uygulamaları olarak karşımıza çıkarken sonrasında ise sadece gezginleri hedef alması ile Blablacar uygulamasına benzer bir hale geldi. Şöyle ki Timeset uygulaması ise birçok kültürel bilgileri elde edebildiğiniz gibi aynı zamanda sık sık seyahat eden insanlarını da deneyimlerini sundukları listeleri görebiliyorsunuz. Seyahat eden kullanıcıların deneyimlerini görebildiğiniz gibi bu kişiler ile direk olarak da iletişim kurabilir ve şayet aynı yere seyahat etme planınız varsa beraber seyahat edebilirsiniz. Bu kaliteli mobil uygulamanın bir diğer özelliği ise gittiğiniz bölgelerdeki etkinlikleri, programları inceleyebiliyor ve yakınınızdaki müzeler hakkında da bilgi alarak bu yerler için bilet dahi alabiliyorsunuz. 

Android için Timeset indir

Rail Planner

Ülkemizde pek fazla kullanıcısı olmayan fakat yurt dışında oldukça fazla kişi tarafından tercih edilen Rail Planner uygulaması seyahat için tercih edebileceğiniz kaliteli uygulamalardan biridir. Özellikle Avrupa ülkelerinde trenle seyahat etmek isteyenlerin adeta bir numaralı uygulaması olarak karşımıza çıkan Rail Planner, kullanıcılarına sunduğu çevrimdışı özelliği ile dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Söz konusu bu kaliteli seyahat uygulamasının esas amacı ise kullanıcıların gittiği bölgelerdeki tren bilgilerini gösteriyor olmasıdır. Trenle seyahat edecekseniz, trenle nereden nereye gideceğinizi, hangi istasyondan ek ücret ödemeden aktarım yapılır, trenler hangi saatte hangi istasyonda olur gibi özellikleri sıralayan uygulama, ayrıca aynı anda aynı trenle yolculuk yapan kullanıcılarına da bunun bilgilendirilmesini sağlıyor.

Android için Rail Planner indir

iOS için Rail Planner indir

Flixbus

9

Otobüs hizmetleri konusunda tercih edilen en iyi mobil uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkan Flixbus, özellikle de otobüs seyahatlerini seven kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. Avrupa içerisinde şehir turları da düzenleyen bu kaliteli seyahat uygulaması bunu  oldukça uygun fiyatlar ile yapıyor. Şöyle ki toplamda 29 ülkede 2 binden fazla rota üzerinden hizmet vermeyi başaran bu kaliteli uygulama, birçok ülkede kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. 

Android için Flixbus indir

iOS için Flixbus indir

Like A Local

İlk kez gittiğiniz bir şehir hakkında gitmeden önce mutlaka bilgi almak isterseniz. O bölge hakkında internette elbette ki milyonlarca bilgi yer alıyor olacak. Şöyle ki Like A Local uygulaması sizi bu dertten kurtararak en gerekli bilgileri size sunacak. Uygulamanın en önemli özelliği gideceğiniz bölge hakkında bizzat orada yaşayan insanların ve orayı seyahat eden kullanıcıların yorumlarını göreceksiniz. Bu da size bilgi edinmeniz konusunda net bilgi sunacaktır. 

Urbansurf

Blablacar uygulamasına benzer olarak listelediğimiz uygulamaların en farklısı Urbansurf. Şöyle ki bu uygulama belli bir bölgeye seyahat edecek insanların grup halinde bir araya gelerek seyahat etmelerini sağlıyor. Grup şeklinde seyahat etme imkanlarını sunan Urbansurf, seyahatin yanı sıra aynı zamanda kullanıcıların beraber tanışıp farklı etkinlikler de yapmasını sağlıyor.

Android için Urbansurf indir

iOS için Urbansurf indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir