Yapay zeka alanında markaların geliştirdiği farklı seçenekler rekabet yaratıyor. Peki Android modellerde Bixby mi Google Asistan mı daha iyi? İşte karşılaştırmadan detaylar…

Yapay zeka dünyası giderek gelişiyor. ChatGPT bu alanda yepyeni bir dönem başlatmış olsa da Android kullanıcıları için bu sistemlerin öncüleri dijital asistan olarak tanıtılan Bixby ve Google Asistan olmuştu. Kullanıcıların asistanı olarak çalışabilen bu araçlar, Android modellerde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak Samsung’un kullanıcılara sunduğu Bixby’nin yanı sıra Google Asistan seçeneğinin de olması kullanıcıların kafasında soru işaretleri yaratabiliyor. Benzer özelliklere sahip Bixby ve Google Asistan arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız rehberimize göz atabilirsiniz.

Cihaz Uyumunda Bixby mi Google Asistan mı?

Google Asistan, Android TV’ler, ışıklar, güvenlik kameraları, hoparlörler gibi akıllı ev cihazları ile uyumlu durumda. Android ve bu sistemin desteklediği sistemlerle çalışan cihazlarda Google Asistan sorunsuz bir destek ve kontrol sağlıyor. Diğer markaların ürünlerinde de destek sağlayan Google Asistan, Android modellerin hepsinde ön yüklü olarak yer alıyor.

Bixby mi Google Asistan mı? Hangisi Daha İyi?
Bixby mi Google Asistan mı? Hangisi Daha İyi?

Samsung’un Bixby’si ise Galaxy S23 Ultra gibi bazı Samsung cihazlarıyla sınırlı tutulmuş durumda. SmartThings uygulaması aracılığıyla diğer cihazları kontrol etme imkanı bulunsa da bu özellikler sınırlı ve Google Asistan kadar gelişmiş bir seçenek sunulmuyor. Yeni cihazlarda desteklenen Bixby’e karşın Google Asistan daha eski modellerde dahi kullanılabilir durumda. Cihaz uyumunda Google Asistan, rakibine karşı önemli bir üstünlük sağlıyor.

Performansta Bixby mi Google Asistan mı Daha İyi?

İki sistem de kolay bir şekilde çalışmaya hazır hale getirilebiliyor. Google Asistan, “OK Google” komutu ile kullanılabilirken Bixby’de “Hey Bixby” denilmesi yeterli. Ayrıca cihazlarda atanan kısayollar üzerinden de bu iki sistem de çalıştırılabiliyor.

Bununla birlikte diğer uygulamalar ile çalışma ve işlevsellik söz konusu olduğunda iki uygulama da birbirinden ayrılıyor. Google Asistan’ın daha hızlı yanıt verirken WhatsApp gibi pek çok uygulamayı da destekleniyor. Bixby ise daha çok Samsung modellerindeki ayarlamalar ve işlemler için geliştirildiğinden dolayı bu alanlarda daha başarılı. Online aramalarda Google desteği Asistanı bu alanda daha başarılı kılıyor. Arama yetenekleri ve esnek yapısı ile öne çıkan Asistan bu alanda da öne çıkıyor.

Özellikleriyle Bixby ve Google Asistan Karşılaştırması

Bixby ve Google Asistan dijital asistan olarak kullanıcıların işlerini kolay hale getiriyor. İki sistem de çok fazla özellik vaat ediyor ve sürekli geliştiriliyor. Bixby Voice, Bixby Vision ve Modlar gibi çeşitli özellikleriyle sesli asistandan beklenen tüm özellikleri sunuyor. Samsung modelleriyle en iyi entegrasyonu sunduğu için yetenekleri üst düzey cihazlarla artan Bixby, telefon görüşmeleri, mesajları yüksek sesle okuma, ayarları değiştirme, görüntüleri sosyal medyaya yükleme gibi işlemleri yapabiliyor. Google Asistan ise Samsung’un sistemiyle benzer bir yapılandırmaya sahip. Google Lens ve Asistan gibi özellikler sunuyor. Google Asistan’ın için yapılan güncellemeler sonrasında aramaları kontrol etmek, sesli mesajı metne dönüştürmek gibi özel yetenekleri bulunuyor.

Desteklenen diller söz konusu olduğunda Google Asistan 40’tan fazla dil desteği ile dikkat çekiyor. Bixby ise sadece 9 dil desteği sunabiliyor. Google Asistan açık ara kazanmış olsa da dijital asistanlar kullandığınız dili destekliyorsa bu kullanıcılar için sorun olmayacaktır.

Bixby ve Google Asistan karşılaştırmalarında Google Asistan açık ara kazanan durumda. Çok daha fazla cihazda kullanılabilir durumda olması, daha çok dili desteklemesi ve benzersiz sesli arama seçenekleriyle Google Asistan, Bixby’i daha fazla öne çıkarıyor. Bixby en yeni Samsung cihazlarında işlevsellik sunduğu gibi bu da sınırlı bir kullanıma neden oluyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir