Dijital kripto para dünyasının lider ismi Bitcoin’in fiyatı TL bazlı olarak bugün yeni bir rekor ile adından söz ettirmişti ancak hükümetin dolara sert bir şekilde müdahale etmesi karşısında rekor dibe vurdu. Bu akşam saatlerinde başlayan düşüşün yarında devam edip etmeyeceği merak edilen durumlardandır. 

Son dönemler içerisinde ekonomik kaygılar sebebiyle dolar/TL fiyatlarının adeta rekor seviyelere çıkmasının ardından Bitcoin fiyatı da TL karşısında rekor kırmayı başarmıştı. Öyle ki tarihte ilk kez 800 bin TL seviyesini geride bırakan Bitcoin fiyatı sert bir düşüşle karşı karşıya kaldı. 

Destiny 2 yapımcılarından NFT çıkışı!

Bitcoin, rekorun ardından yere çakıldı

15 9

Cumhurbaşkanı tarafından TL mevduatlarına yönelik olarak dikkat çekici açıklamalar yapılmasının ardından 18 TL seviyelerine çıkan dolara sert bir müdahale yapıldı ve 12.6TL seviyesine kadar düştü. Şu aralar ise 13TL seviyesinin de altına düşmek gibi bir durum olabilir. Doların düşmeye başlaması kripto paraların da düşmesine sebep oldu. Bitcoin fiyatı 850 bin TL seviyesinden son derece hızlı bir şekilde 550 bin TL seviyesine kadar düştü ve şu saatler de 600 bin TL altına inmek adına zorluyor. Ethereum fiyatı 70 bin TL iken 47 500TL seviyesine kadar düştü ve şu aralar ise 50 bin TL altına kadar düşebilir. TL karşısında hızlı bir şekilde değer kaybeden kripto para piyasası için yarın son derece önemli bir gündür. Ekonomik anlamda tedbirlerin devamlılığı sağlanırsa Bitcoin fiyatı 550 bin TL seviyesinin de altına kadar inebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir