ABD merkezli Bitcoin madencilik şirketi olan RIOT Platforms, cihaz üreticisi MicroBT ile 66 bin ünite satın alma konusunda anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşma çerçevesinde şirket, bu yeni makineler için 290 milyon dolarlık bir ödeme yapacak.

Bitcoin ödül yarılanmasına birkaç ay kala RIOT, büyük madencilik şirketlerinden biri olarak MicroBT firması ile yeni bir anlaşma gerçekleştirdi. Yaz aylarında 33 bin cihazlık bir sözleşme imzalayan iki şirket arasında yapılan anlaşmada, RIOT’un opsiyon hakkını kullanarak 66 bin 560 makine sipariş etmesi bekleniyor.

Makine başına 4360 dolar maliyet

Makine başına 4360 dolar maliyet

Haziran’da MicroBT firmasına 33 bin 280 adetlik cihaz siparişi veren RIOT, yeni bir anlaşma yaparak 66 bin 560 adet makine daha sipariş etti. RIOT’ın bu son siparişi için ödeme yapacağı toplam miktar 290.5 milyon dolar olarak açıklandı. Sözleşme detaylarına göre, RIOT, her bir makine için MicroBT’ye yaklaşık olarak 4360 dolar ödeme yapmış olacak.

265 bin cihaz daha gelebilir

Bu yeni anlaşma sayesinde RIOT ileriye dönük 265 bin adet yeni cihaz alımı konusunda da opsiyon kazandı. Yeni cihazların, yine aynı şartlar altında satın alınması bekleniyor.

Soğutma suya daldırma ile yapılıyor

Haziran’da verilen 33 bin cihazlık ilk siparişin teslimatı 2024’ün ilk çeyreğinde gerçekleşecek. 66 binlik cihazın ikinci parti teslimatın tarihi ise 2024’ün ikinci yarısına planlandı, fakat henüz bir gün belirlenmedi. Alınan yeni makineler, suya daldırma tekniği ile soğutma sistemine sahip olup bu şekilde çalışacaklar.

Eğer tüm makinelerin 2025’in ikinci yarısına kadar kurulumu tamamlanırsa, RIOT’ın toplam hash rate gücü 38 exahash’i aşacak. Dünyada kullanılan süper bilgisayarların bile saniyede 1 exahash’lik hesaplama gücüne ulaşamadığı ve toplam Bitcoin hash rate’inin saniyede 500 exahash sınırına dayandığı düşünüldüğünde, bir şirketin tek başına 38 exahash’lik hesaplama gücüne ulaşması büyük bir başarı olarak öne çıkıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir