Bitcoin önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Madenciliğe Sadece 2 Milyon Bitcoin Kaldı Detaylar burada!

İlk ve en büyük kripto para ağı olan Bitcoin (BTC), 1 Nisan Cuma gününden itibaren madeni tamamladığı seviyeye ulaşarak, dolaşıma 19 milyon Bitcoin ekledi. İlk piyasaya çıkışından tam 13 sene sonra tüm Bitcoin’lerin yüzde 90’ından fazlası artık dolaşımda yer aldığı bildiriliyor. Daha önce aktarılan bilgilerde Bitcoin miktarının 21 milyondan fazla olmayacağının yer aldığını düşünürsek bu rakamın madencilik açısından önemli ve aynı zamanda bir o kadar da riskli olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bitcoin topluluğu kutlamak için erken davrandı

SBI Crypto tarafından işletilen 730002 numaralı blokta 19. Bitcoin dolaşıma girdi. SBI Crypto, işlem ücretleri ve blok ödülleri sorunu için 6.32 BTC veya yaklaşık 293.000 $ kazandı. Sonuç olarak, Bitcoin topluluğu bu dönüm noktasını kutlamada oldukça hızlı davrandı.

Bitcoin ve Ethereum, önemli bir artış yaşadı

Bitcoin madencisinden biri olan CEO’su Kjetil Hove Pettersen yaptığı açıklmada şu ifadelere yer verdi;

Kjetil Hove Pettersen: “Benim için sadece iki milyon Bitcoin -toplamın yüzde 10’undan azı- kaldı. Bu ilk bakışta küçük bir rakam gibi görünebilir, ancak en iyi madencilik günlerinin hala önümüzde olduğuna inanıyorum.”

Bitcoin ağının yaratıcısı Satoshi Nakamoto, kripto paranın maksimum arzını yalnızca 21 milyon BTC ile sınırlamıştı. Ancak çeşitli raporlar, toplam arzın 21 milyonun ripto paranın maksimum arzını yalnızca altında olduğunu iddia etti.

Bitcoin madencilik şirketi Bitcoin Flower Bloem’in kurucusu Bert de Groot, Bugün çıkarılan 19 milyonuncu Bitcoin tarihi bir ana işaret ediyor.” dedi ve  “Minnettarlığımızı göstermek için çiçek gönderebilmeyi dilerdik.” diyerek de espri yaparak durumu yumuşattı.

Tüm bunlar Satoshi Nakamoto’nun ne kadar önemli olduğunu anlamamızı sağladığını vurgulayan bir sonucu ortaya çıkardı. 18.500.000 milyonuncu Bitcoin, blok başına 6.25 Bitcoin olarak Eylül 2020’de çıkarılmıştı.

Bir sonraki yarılanma içinse, 2024 yılı planlanıyor. Bunlara ek olarak 19 milyoncu Bitcoin madenciliği, Bitcoin kıtlığına da dikkat çekmeye de çalışıyor. İnsan Hakları Vakfı baş strateji sorumlusu olan Alex Gladstein, dünyanın Bitcoin’i beklenenden çok daha erken benimsediğini ve bu durumun yakında Bitcoin kıtlığına neden olabileceğinin altını çiziyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir