Bitcoin madencilik zorluğu, 2022’nin en büyük düşüşüyle karşı karşıya kaldı. Bitcoin madenciliğini etkileyen gelişmeler neler oldu?

Bitcoin’deki madencilik zorluğu son dönemler içerisinde yüzde 5’ten daha fazla düşüş yaşadı. Elde edilen verilere göre bu zorluk, bu yılın şu ana kadarki en önemi düşüşünü yaşadı. Lider kripto para birimi, arka arkaya üç negatif zorluk ayarlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Bitcoin madencilik işlemleri kolaylaşıyor

bitcoin madenciligi kolaylastirildi

Bir yıl önce Bitcoin madencilik sektörü, Çin’deki yasakla beraber daha da sarsıldı. Bu yasakla beraber yerel madenciler farklı alanlara göç etmek zorunda kaldılar. Temmuz 2021’deki ayarlama dönemi içerisinde zorluk yüzde 5,01’lik düşüşle yüzde 27,9’a kadar geldi. 

Çin, madenciler için dünyanın en iyi ülkelerinden biri konumunda yer alıyordu. Fakat, yasak sonrasındaki süreçte ABD, Çin’i geride bırakmayı başardı. Bu arada son düşüşün, ABD’nin madencilik konusunda lider merkezi Teksas’taki sıcak hava dalgasıyla ilgili olduğunu söylemek de mümkün. Yüksek sıcaklıklar, madencilik merkezlerini de gereğinden fazla etkiledi.

İki haftada bir güncellenen madencilik sistemleri, madencilerin yeni paralar üretmesinin ne kadar zor ve karmaşık olduğunu gösteriyor. 20 Temmuz’da, ağın toplam bilgi işlem gücünü ortaya koyan Bitcoin’in hash oranı, Şubat ayının sonundan bu yana en düşük seviyeye kadar geriledi.

Apple Watch Pro beklenenden geç gelecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir