Ünlü teknoloji analisti olan Mark Gurman tarafından Apple Watch Pro modelinin beklenenden daha geç bir zamanda sunulacağı iddia ediliyor. Giyilebilir teknolojiler arasında en başarılı akıllı saat serisinden olan Apple Watch serisinin yeni modeline yönelik çalışmalar devam ediyor. Apple’ın eylül ayında gerçekleştireceği etkinliği ile beraber yeni nesil iPhone 14 ailesini tanıtması beklenirken, diğer yandan farklı ürün kategorilerine yönelikte detayları görmeye devam ediyoruz. Beklenen ürünlerden olan akıllı saat modeli Apple Watch, bu pazarda önde gelen isimler arasında yer alıyor. Apple Watch ile yakalanan bu başarının yeni nesil bir Apple Watch Pro ile devam etmesi bekleniyor.

Apple Watch Pro beklenenden geç gelecek

Apple’ın önümüzdeki iki ay içinde üç yeni Apple Watch modelini tanıtması bekleniyor. Söylentilere göre ise bu modellerden birisinin Apple Watch Pro olması ve daha sağlam bir yapı ile ekstrem sporlarla ilgilenen sporculara özel olarak tasarlanması bekleniyor. Şirket bu sayede niş kategorisinde müşterileri kendisine çekmeyi hedefliyor. Ancak analist Mark Gurman’a göre ise bu saatin çıkışın biraz daha sürecek. Gurman’a göre Apple Watch Pro modeli 2018 yılından bu yana farklı bir görünüme sahip ilk Apple Watch ürünü olacak. Konu hakkında ise Gurman, “Bana söylenene göre üst seviye model standart Apple Watch’tan daha büyük olacak- sadece belli bir müşteri grubunu çekecek kadar büyük. Ekran yaklaşık %7 daha büyük olacak ve cihazın görünümü yenilenecek. 2018 yılında şirket saati yenilediğinden beri bu bir ilk olacak. Şu andaki dikdörtgen görünüş geliştirilecek ancak dairesel olmayacak. Ayrıca şu çok konuşulan düz kenarlar bulunmayacak. Malzeme anlamında da (saati) daha sağlam hale getirmek için daha dayanıklı bir titanyum alaşımı kullanılacak.” dedi. 

Yeni versiyonda ek olarak tansiyon ölçümü gibi özellikler ile gelişmiş sensörler ve daha dayanıklı bir ekran yer alması bekleniyor. Beklenen diğer özellikler ise şu şekilde:

  • 45 mm veya 41 mm.
  • Suya dayanıklı
  • Çatlamalara karşı en dayanıklı ön kristal.
  • IP6X toza dayanıklılık derecesi
  • Hep Açık Retina ekran. SE’den yaklaşık %20 daha büyük. Series 3’e kıyasla %50’nin üzerinde daha büyük.
  • Kanda Oksijen uygulaması
  • EKG uygulaması
  • Yüksek ve düşük kalp atış hızı bildirimleri.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir