CryptoQuant tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin hash rate oranı 30 günlük üstel hareketli ortalaması (EMA) rekor seviyeye ulaştı.

2021 yılında zirve seviyesini görmesinin ardından Bitcoin, 2022 yılına gelindiğinde düşüş yönünde hareket etmeye başladı. Bitcoin’in uzun zamandır düşüş yaşamasına rağmen hash oranının rekor seviyeye ulaşmasıyla beraber, ağ yüksek güvenlik seviyesine ulaştı.

Bir diğer açıdan ise hash rate oranının artması, %51 saldırısının gerçekleştirilmesini daha da zor hale getirmektedir. Konuyla ilgili Crypto51.app tarafından aktarılan bilgilere göre, yalnızca bir saatliğine %51 saldırısı yapmanın maliyeti şu an için 772.364 dolar. Bunun yanı sıra son zamanlarda Bitcoin madenciliği zorluğu da zirve seviyelere ulaşırken, madenciler üzerinde de ek baskı oluşmasının önüne geçilemedi.

bitcoin hash rate oraninda yeni rekor seviyeye ulasildi

Söz konusu ortaya çıkan bu metrik, yeni basılan kripto paraların istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak adına genel olarak iki haftada bir güncellenmektedir. Madencilik araç ve gereçlerini uygun miktarda dağıtan büyük madenciler, madencilik zorluğunda yaşanan artışa katkı sağlamış gözüküyor. Sektörün önemli şehirlerinden Teksas, mevsim sıcaklıklarının azalmasıyla beraber Eylül ayında yeniden üretime başladılar. Enerji maliyetlerinin yükselmesi, zor durumda olan madencilik şirketlerinin kar marjını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durum karşısında bazı madenciler, madencilik işlemlerine son vermek durumuyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Madencilik zorluluğunun artmasıyla beraber madenciler, madencilik ekipmanlarını satmayla karşı karşıya kalabilir.

El Salvador’un kripto para hamlesi pahalıya patladı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir