Twitter CEO’su olarak sık sık adından söz ettiren Jack Dorsey, sanatçı Cardi B’nin “Kripto, doların yerini alacak mı?” sorusuna “Evet, Bitcoin alacak.” şeklinde cevap verdi. Dorsey’in bu şekilde bir cevap vermesi yeni tartışmalara kapı araladı. 

Twitter’ın kurucusu ve CUE’su olma unvanına sahip olan Jack Dorsey, şirket kurulduğu günden bu yana devam ettiği CEO’luk görevini şaşırtıcı bir şekilde bıraktığını açıklamıştı. Başarılı isim Dorsey, bu durumun ardından yaklaşık olarak iki hafta önce kendi kripto para girişimi olarak belirtilen Spiral’in yeni projesi olan Lightning Development Kit’i tanıtmıştı. Bitcoin devriminin resmi olarak başlangıcı olarak değerlendirileceği düşünülen bu projenin ardından bugün, Dorsey’den Bitcoin ile ilgili olarak yeni bir görüş daha geldi.

38 1

Bugün geçen açıklamaya kadar Bitcoin ve kripto paralara dayalı bir geleceğin olacağını öngördüğünü sıklıkla belirten Jack Dorsey, ABD’li sanatçı Cardi B’nin Twitter’dan takipçilerine sorduğu “Sizce kripto, doların yerini alacak mı?” sorusuna yanıt verdi. Dorsey, söz konusu bu cevap kapsamında kısa ve net bir şekilde “Evet, Bitcoin alacak.” ifadesini kullandı.

Instagram ve NFT bir araya geliyor

Jack Dorsey’in Cardi B’nin Tweet’ine karşılık olarak vermiş olduğu bu yanıt önemli düzeyde bir tartışmanın kapısını araladı. Dorsey’in Tweet’ini gözden kaçırmayan bir kısım kişi bunun bir saçmalık olduğunu belirtirken diğer kısım ise Dorsey’in görüşünde haklı olduğunu savunuyor. Dorsey Ağustos ayı içerisinde paylaşmış olduğu bir Tweet’te de Bitcoin’in derinden bölünmüş bir ülkeyi, yolun sonunda da dünyayı birleştireceğini belirtti.

37

Bitcoin rekor düşüşün ardından yükselişe geçti

Jack Dorsey, Cardi B’nin Tweet’ine cevap vermişken aynı saatler içerisinde Bitcoin, gün içerisinde yükselmeye devam etti. Dün 46 bin dolar seviyelerinde gezinen Bitcoin bugün ise 48 bin dolar seviyesine kadar çıktı. Bitcoin, son 5 gün içerisinde en yüksek seviyesi olan 49 bin 328 dolara kadar çıktı ve yeniden 48 bin seviyesine kadar geriledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir