Bitcoin, 2022 yılına en kötü girişini yaparak yüzde 16.8’e kadar değer kaybı ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Bununla beraber diğer kripto para birimlerinde de düşüş yaşanmaya devam ediyor. 2022 yılına yeni girdiğimiz şu dönemler içerisinde bitcoin piyasasına yılın ilk zamanlarında girenler oldukça yüksek miktarda değer kaybıyla karşı karşıya kaldı. 

TikTak üzerinden elektrikli araba kiralama dönemi başlıyor

Günümüzde artık bitcoin piyasasına girmeyenler bile kripto para ile ilgili konuşuyor. Kripto şu anda pek çok ülke içerisinde yasal ve hatta bazı ülkelerde ise resmi para birimi olarak kripto para kullanmaya başladı. Bunlar yaşanırken ise kripto para birimleri oldukça yüksek miktarda değer kaybıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Adeta geleceğin para birimi olarak nitelendirilen bitcoin, geçtiğimiz haftadan bu yana düşmeye devam ederken yüzde 16.8’e kadar değer kaybı yaşadı. Diğer kripto paralar da büyük kayıplar yaşadı ve Ethereum yüzde 25lik bir düşüş ile adından söz ettirdi. Bitcoin tarihinde yılın en kötü başlangıcı yaşandı. Kasım ayı içerisinde neredeyse 68.000 dolarlık rekor bir seviyeye çıkan bitcoin şimdi ise 36.000 doların altına kadar düştü.

2 18

Sadece bir hafta içerisinde 8.000 dolar kadar geriledi

Bitcoin’in fiyatı geçtiğimiz hafta içerisinde büyük bir düşüşle gündeme geldi. Perşembe günü akşam saatlerinde 43.000 dolardan Cuma günü yaklaşık 38.500 dolara kadar gerilediği öğrenildi. Söz konusu bu düşüş Cumartesi sabahı daha da artış gösterdi ve bitcoin 35.140 dolarlara kadar geriledi. Şu an için ise 35-36 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor. Yılın ilk aylarında bitcoin piyasasına giriş yapan herkes sadece üç hafta içerisinde kripto paralarının değerinin yüzde 23’den fazlasını kaybetmesiyle karşı karşıya kaldı. Bu düşüşün devam etmesi halinde dibe kadar inip 0’ı görürse ne olacağı merak edilen konular arasındadır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir